to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πολεμούν τον δήμαρχο του Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ

Εκστρατεία ψεύδους εναντίον του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη και της πολιτικής του


Εδώ και περίπου μια εβδομάδα, η διοίκηση του  Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων, με τουλάχιστον αντιδημοκρατικές μεθόδους, συνοδευόμενες από εκστρατεία ψεύδους εναντίον του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη και της πολιτικής του.

Έφθασαν στο σημείο την περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 να κάνουν κατάληψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ματαιώνοντας προγραμματισμένη συνεδρίαση του σώματος και δίνοντας το πρόσχημα στην κύρια παράταξη της Δεξιάς να αποχωρήσει. Η απαίτησή τους σε στυλ τελεσιγράφου προς τον Δήμαρχο ήταν να αποσύρει τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης. Αρνήθηκαν στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει τη θέση του, προκειμένου να αρχίσει η συνεδρίαση, απορρίπτοντας ασυζητητί πρόταση του προέδρου Γιώργου Πλακίδα να τεθεί πρώτη-πρώτη η δική τους απαίτηση στο σώμα, και εκείνο να αποφασίσει αν επιθυμεί την απόσυρση των τριών θεμάτων. Μάταια ο Δήμαρχος προσπαθούσε να λάβει το λόγο για να εξηγήσει γιατί έπρεπε να συζητηθούν τα τρία θέματα.

Επιμένοντας σε ανυπόστατες κατηγορίες και ψεύδη, δεν άφησαν καμιά αμφιβολία για τους μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς στόχους της κινητοποίησής τους. Με δυο λόγια πολεμούν τον Δήμαρχο Βύρωνα επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν είχαν κάνει με τον προκάτοχό του που ήταν στέλεχος της ΝΔ.

Ωστόσο, ο Κατωπόδης λειτουργεί ως δήμαρχος όλων των Βυρωνιωτών, μοχθώντας διαρκώς για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις στη λήψη των αποφάσεων, έχοντας υποστηρίξει σθεναρά και την καθιέρωση της απλής αναλογικής για την εκλογή του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο σήμερα, χάρη στο σύστημα αυτό, είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό με εκπροσώπηση οκτώ δημοτικών παρατάξεων.

Ενδιαφέρον είναι ότι οι παρατάξεις, στις οποίες πρόσκειται η ηγεσία του Σωματείου,   πολεμούν επίσης την ιδέα της συναίνεσης, θεωρώντας ότι μόνη αλήθεια είναι η δική τους. Το χειρότερο είναι ότι καθυβρίζουν τον Δήμαρχο, χαρακτηρίζοντάς τον «ντίλερ», ενώ του αποδίδουν θέσεις υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών, ενώ είναι γνωστοί τοις πάσι οι αγώνες του Κατωπόδη τόσο ως συνδικαλιστή στη Μέση Εκπαίδευση όσο και ως δημάρχου υπέρ του κοινωνικού κράτους και εναντίον του νεοφιλελευθερισμού.

Εν προκειμένω, κατηγορούν τον Δήμαρχο και την παράταξή του ότι προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Δήμαρχος προτείνει σύμβαση μικρής διάρκειας με εταιρεία, κυρίως για την απόσυρση και μεταφορά των μπάζων, δραστηριότητα που δεν εμπίπτει στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Και όταν γινόταν από τα απορριμματοφόρα του Δήμου υφίσταντο βλάβες, που επιβάρυναν τους δημότες.

Δυστυχώς, δεν θέλησαν να ακούσουν την ενημέρωση του Δημάρχου ότι από την 1/1/2020 δεν θα δέχεται μπάζα, όπως στο παρελθόν, ο ΧΥΤΑ της Φυλής, με άμεσο κίνδυνο να πολλαπλασιαστεί η ποσότητά τους στον σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών του Βύρωνα, που βρίσκεται (κακώς, κατά την γνώμη μου), εδώ και πλέον των τριάντα ετών,  στην Β΄ Ζώνη του Υμηττού. Ευθύνη, που προφανώς δεν βαρύνει τον σημερινό Δήμαρχο. Ωστόσο, η πραγματικότητα αυτή με την συσσώρευση και των μπάζων σημαίνει ότι ο Κατωπόδης μπορεί να  τραβιέται στο δικαστήρια από το Δασαρχείο, με συνέπεια να μην μπορεί να εκπληρώνει τα καθήκοντά του απερίσπαστος. Μήπως αυτός είναι ο στόχος της ηγεσίας του σωματείου;

Είναι ώρα ευθύνης για όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ιδιαίτερα εκείνη του Δημάρχου που οφείλει να διαφωτίσει τον λαό του Βύρωνα σχετικά με το ζήτημα, διότι μόνο αυτή θα το κάνει. Οι άλλες παρατάξεις, για λόγους φθηνής αντιπολίτευσης, συνεχίζουν να παίζουν το κρυφτούλι. Οφείλουν, όμως, τουλάχιστον να περιφρουρήσουν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν.


*Ο Πάνος Τριγάζης είναι δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Στάση Βύρωνα»

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)