to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:11 | 15.11.2019

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης από τη Λάρισα: Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες της πλειοψηφίας του λαού μας

«Η μαζική προσέλευση, αλλά και ο πλούτος, οι πολλές απόψεις που μοιραστήκαμε, επιβεβαιώνουν την ωριμότητα της επιλογής να αντιστοιχηθεί η πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ με την οργανωτική του κατάσταση και με την επαφή του με μαζικούς φορείς και οργανώσεις», τονίζει μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο πολυπληθές ακροατήριο που παρακολούθησε την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδ. Συμμαχία στη Λάρισα


Πλήθος κόσμου και γόνιμη συζήτηση στην εκδήλωση στη Λάρισα το βράδυ της Πέμπτης 14/11 με ομιλητή τον Πάνο Σκουρλέτη. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα συνεχίσαμε τον ανοιχτό, αδιαμεσολάβητο διάλογο με τα μέλη, τους φίλους μας και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για όλα αυτά που θα έχουν σημασία και αύριο. Η μαζική προσέλευση, αλλά και ο πλούτος, οι πολλές απόψεις που μοιραστήκαμε, επιβεβαιώνουν την ωριμότητα της επιλογής να αντιστοιχηθεί η πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ με την οργανωτική του κατάσταση και με την επαφή του με μαζικούς φορείς και οργανώσεις. Για μια νέα προγραμματική πρόταση που θα βασίσει την ελπιδοφόρα πορεία της στα συμπεράσματα από τη μέχρι σήμερα διαδρομή μας, αλλά και στις πραγματικές ανάγκες και τις ελπίδες του λαού μας.

Ανάμεσά μας βρίσκονται νέοι συντρόφισσες και σύντροφοι. Κι αυτό έχει διπλή αξία γιατί δεν συμβαίνει την επομένη μιας εκλογικής νίκης. Συμβαίνει αμέσως μετά από ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν νικηφόρο. Το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν να ακολουθήσουν από εδώ και μπρος μια κοινή πορεία, όχι τη στιγμή της νίκης, όχι με την προσδοκία να πάνε με το κόμμα που κέρδισε, αλλά γιατί πιστεύουν ότι αυτή η προσπάθεια αφορά στο μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, έχει πολύ μεγάλη αξία.
Στη δεδομένη συγκυρία αποφασίζουμε να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε προβληματισμούς και, ταυτόχρονα, να οικοδομήσουμε μαζί μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη του, του ΣΥΡΙΖΑ με τους φίλους του, του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία. Αλλά και μια νέα σχέση της κοινωνίας με την πολιτική.

Απέναντί μας έχουμε τον αυταρχισμό προς τη νεολαία και τους φοιτητές. Μια "μεταρρύθμιση" στον χώρο της υγείας που προαναγγέλλεται με επαναφορά κενών στα νοσοκομεία και προτάσεις για εκμετάλλευσή τους από ιδιώτες. Ακύρωση συλλογικών συμβάσεων και εργατικών δικαιωμάτων, μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και διευκόλυνση των απολύσεων. Ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων για ντελίβερυ και για εξορύξεις χρυσού, αμετάκλητα καταδικασμένες από τις τοπικές κοινωνίες και την επιστημονική κοινότητα. Προβλέψεις για ιδιωτικές πόλεις για πρώτη φορά στην ιστορία μας, με αφορμή το Ελληνικό και τη δυνατότητα να κατέχουν οι επενδυτές δρόμους και πλατείες. Αμνηστεύσεις στελεχών τραπεζών που μεγαλούργησαν τα χρόνια της διαπλοκής και των θαλασσοδανείων. Ακύρωση νέων πανεπιστημιακών σχολών προς όφελος των ιδιωτικών.

Έχουμε μια πολύ παλιά συνταγή που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία. Η κυβέρνηση που, ως αξιωματική αντιπολίτευση, καλλιέργησε τον διχασμό και τις ακρότητες στο προσφυγικό, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ροές, ανακαλύπτει τώρα ότι είναι γεωπολιτικό ζήτημα και αδυνατεί να το διαχειριστεί. Η ΝΔ που αποκάλυπτε προδοσίες χωρίς καμία συστολή, τώρα τιμά την συμφωνία των Πρεσπών.

Το όραμα αυτής της κυβέρνησης δεν μπορεί να υπηρετήσει τις ανάγκες και το δικαίωμα για την προκοπή της πλειοψηφίας του λαού μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί δίπλα σ' αυτόν τον κόσμο , θα τον ακούσει και για μια ακόμη φορά θα μπορέσει να τον εκφράσει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)