to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:41 | 14.11.2019

Πολιτική

Γ. Αμανατίδης: Ακροδεξιές κουστουμαρισμένες απόψεις, που ποτέ δεν "χώνεψαν" την πτώση της χούντας

«Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις προς τιμή της επετείου του Πολυτεχνείου» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης


«Πρέπει να δείτε τη συνολική εικόνα» τόνισε στην συνέντευξη. που έδωσε σήμερα, στον «Flash Θεσσαλονίκης», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, εντάσσοντας σε αυτήν, τη δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι «το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», που έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων. 

«Δεν είναι απλώς ατυχείς εκφράσεις, ειδικά η δήλωση του κυρίου Βορίδη. Είναι οι ακροδεξιές κουστουμαρισμένες απόψεις αυτών, που ποτέ δεν αναγνώρισαν ότι ο λαός μας έδωσε μια μάχη δημοκρατίας και έριξε τη χούντα» σημείωσε, χαρακτηριστικά.
«Είναι η έκφραση της αλλεργίας, που έχουν απέναντι σε κάθε λαϊκό αγώνα και κίνημα, που πάει μπροστά τη χώρα μας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «έχουν πολλαπλές στοχεύσεις, όπως είναι η ταύτιση της αστυνόμευσης με την αστυνομοκρατία και η συκοφάντηση των λαϊκών και φοιτητικών κινητοποιήσεων συνδέοντας τες με ποινικά αδικήματα» είπε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών.
«Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις προς τιμή της επετείου του Πολυτεχνείου» επεσήμανε τονίζοντας, στη συνέχεια ότι «εδώ, γίνεται πολιτική  εργαλειοποίηση της αστυνομίας από τη ΝΔ, η οποία ομολόγησε την αποτυχία της στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος».
Ειδικότερα για το προσφυγικό, ανέφερε ότι «η Ελλάδα πρέπει να πιέσει τώρα, ώστε να ενταχθεί στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για το προσφυγικό, όπως είναι αυτές της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Μάλτας» στις οποίες έλαμψε, δια της απουσίας της, η κυβέρνηση της ΝΔ, που επένδυσε, όπως υποστήριξε, στη διγλωσσία, βαφτίζοντας συνολικά μετανάστες τους πρόσφυγες.
«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, «η χώρα μας πήρε θετικές κρίσεις, από όλο τον κόσμο, στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος».
Ερωτηθείς τέλος, για το βέτο Γαλλίας, Ολλανδίας, Ιταλίας στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, απάντησε ότι «φέρει ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς η Ελλάδα δεν έχει κάνει πολλά πράγματα, από αυτά που έπρεπε, με τη γειτονική χώρα, ενώ, παράλληλα, δεν προχωρά και τα ζητήματα συνεργασίας και μοιάζει να είναι απούσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)