to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:10 | 14.11.2019

Πολιτική

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Επίδειξη αυταρχισμού από τη κυβέρνηση απέναντι σε φοιτητές

Για αυταρχικό παροξυσμό κατηγόρησε την κυβέρνηση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι στελέχη της χαρακτηρίζουν ως «μπαχαλάκηδες» τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ΑΣΟΕΕ, οι οποίοι υπέστησαν βίαιη αστυνομική καταστολή.


«Η κυβέρνηση έχει μία συγκεκριμένη γραμμή, να απαξιώνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα για ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, να συνέρχονται και να μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις, και να απαξιώνει συλλήβδην τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας», τόνισε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου στη Βουλή. Παράλληλα, καταλόγισε στη κυβέρνηση «προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πολλά προβλήματα της διαχείρισής της στο προσφυγικό, για να αλλάξει την ημερήσια διάταξη της δημόσιας συζήτησης και ταυτόχρονα να κάνει μία επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής».

Μίλησε ακόμα για ιδεοληψίες της ΝΔ και τόνισε ότι «τώρα θερίζει όλα αυτά που έχει σπείρει, τη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία και τον φανατισμό». 

«Είναι μέρες του Πολυτεχνείου και είναι διπλά ανεύθυνη και απαράδεκτη αυτή η πολιτική και τακτική σας. Αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη, όταν δημιουργείτε αυτά τα φαινόμενα αυταρχισμού και καταστολής, σε αυτό το τριήμερο που η φοιτητική νεολαία της χώρας μας, μαζί με τον ελληνικό λαό, θα τιμήσει ειρηνικά και δημοκρατικά όλες αυτές τις μέρες».

Επίθεση εξαπέλυσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το ΚΕΘΕΑ, τονίζοντας ότι «το επιτελικό κράτος ταυτίζεται πλέον με τον έλεγχο του κράτους και την απαξίωση των θεσμών και μάλιστα με την κατάργηση ή με την αλλοίωση θεσμών που δεν ελέγχονται, όπως θα ήθελε η Νέα Δημοκρατία να ελέγχονται». 

Όπως υποστήριξε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, στη ΠΝΠ για τη κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, «υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα αντισυνταγματικά, δημοκρατικά και πολιτικά»: «Επιλέξατε να φτιάξετε ένα αφήγημα σκανδαλολογίας, διαπόμπευσης και συκοφαντίας, προκειμένου δηλαδή να αιτιολογήσετε γιατί ερχόσασταν μετά από τόσες δεκαετίες να αλλάξετε το καθεστώς του ΚΕΘΕΑ και να το ελέγξετε. Επιλέξατε τη γραμμή απαξίωσης, μέσω της διαχείρισης όσον αφορά τους ελέγχους. Στην ουσία υπονομεύετε έναν κρίσιμο κρίκο σε μία ολόκληρη αλυσίδα που είναι απαραίτητο να λειτουργεί, και επιπλέον δημιουργείτε τεράστια προβλήματα», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την ΠΝΠ για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου υποστήριξε τη τροπολογία που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ για επαναφορά του νόμου Κατσέλη, κάνοντας λόγο για θετική ρύθμιση, και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να τη λάβουν υπόψη τους.

Τέλος, χαρακτήρισε κρίσιμο το θέμα της απόδοσης των κοινόχρηστων χώρων του Ελληνικού στην αυτοδιοίκηση, ενώ θετική δήλωσε στην ΠΝΠ για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και να αναφορά και τους εργαζόμενους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)