to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 13.11.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Η Καλαμαριά της αλληλεγγύης θα νικήσει

Μέλη της «Καλαμαριάς αλλιώς» και άλλοι δημοκρατικοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απέναντι στην ξενοφοβική συγκέντρωση που είχαν καλέσει οι ακραίοι ενάντια στον «λαθροεποικισμό» (!) της Καλαμαριάς


Το ρεπορτάζ στην έντυπη Αυγή από τη Μαρούλα Πλήκα:

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος. Για εμάς, ως δημοτική κίνηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι ο άνθρωπος. Οι ξενοφοβικές φωνές που ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν κανονικότητα» τόνισε χθες μιλώντας Στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Η Καλαμαριά αλλιώς» Δημήτρης Αρκούδης, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς το βράδυ της Δευτέρας, όπου περίπου 40 ξενόφοβα και ακροδεξιάς αντίληψης άτομα απαιτούσαν ο δήμος να υιοθετήσει ψήφισμα ενάντια στην φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Μέλη της «Καλαμαριάς αλλιώς» και άλλοι δημοκρατικοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απέναντι στην ξενοφοβική συγκέντρωση που είχαν καλέσει οι ακραίοι ενάντια στον «λαθροεποικισμό» της Καλαμαριάς! Μάλιστα οι τελευταίοι επιτέθηκαν φραστικά στους αλληλέγγυους, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου φώναζαν και δημιουργούσαν εντάσεις. «Εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου θα παλέψουμε ώστε η Καλαμαριά να παραμείνει τόπος ανοιχτός και φιλόξενος. Καταθέσαμε ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αποτελεί διαρκές μέλημά μας να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου. Το επιβάλλει η ιστορία της Καλαμαριάς, το επιβάλλει η συλλογική μας μνήμη» δήλωσε ο Δ. Αρκούδης.

Το ψήφισμα της «Καλαμαριάς αλλιώς» καλεί το δημοτικό συμβούλιο να δηλώσει ότι «στέκεται αλληλέγγυο σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα, μετανάστη» και ότι, «σε περίπτωση που απαιτηθεί, θα δουλέψει ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης γι' αυτούς τους ανθρώπους». «Η Καλαμαριά θα παραμείνει φιλόξενος τόπος. Θα ζήσουμε όλοι μαζί και θα ζήσουμε αρμονικά», καταλήγει το ψήφισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πρώην δήμαρχος Θ. Μπακογλίδης τάχθηκε υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί από την κυβέρνηση, ενώ η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε δικό της ψήφισμα, όπου τάσσεται και αυτή αλληλέγγυα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Κρύβεται ο δήμαρχος

Οι ακραίοι κατέθεσαν το δικό τους ψήφισμα, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, ώστε να συγκαλύπτεται το ξενοφοβικό του «πνεύμα», ενώ ο «γαλάζιος» δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης απέφυγε να το καταδικάσει και ουσιαστικά αρνήθηκε να πάρει θέση, κρυπτόμενος πίσω από τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σχεδιασμός για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στο δήμο του. Τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν θα κληθεί να τα συγκεράσει, άγνωστο πώς, η Επιτροπή Ψηφισμάτων, η οποία θα εισηγηθεί κοινό ψήφισμα σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)