to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 13.11.2019

Πολιτική

Καμία δέσμευση από την κυβέρνηση σχετικά με την έκδοση της ΚΥΑ για τους διανομείς

Για ακόμα μια φορά, με ασάφεια και χωρίς συγκεκριμένη χρονική δέσμευση, απάντησε η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για την ασφάλεια και προστασία των διανομέων, σε αναφορά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη.


Καμία χρονική δέσμευση δεν αναλαμβάνει η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για την έκδοση ΚΥΑ, που προβλέπεται στο Νόμο 4611/2019, με την οποία θα καθορίζονται τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των διανομέων. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑμ, Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος έλαβε την ασαφή απάντηση του Γ. Βρούτση, μετά την αναφορά που έκανε για το ζήτημα. «Για ακόμα μια φορά, με ασάφεια και χωρίς συγκεκριμένη χρονική δέσμευση, απάντησε η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για την ασφάλεια και προστασία των διανομέων», τονίζει ο Σ. Βαρδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρδάκης είχε καταθέσει την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, για την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την ασφάλεια και προστασία των διανομέων, ενός κλάδου, που έχει θρηνήσει τα περισσότερα θύματα στους δρόμους.

Στην απάντηση του, ο υπουργός Εργασίας αναφέρεται στις υπάρχουσες νομοθετικές  ρυθμίσεις, και ειδικότερα κάνει μνεία της εγκυκλίου, που εκδόθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Δράσεις για την προστασία των εργαζομένων σε εργασίες μεταφοράς και διανομής προϊόντων με δίκυκλο». Με βάση την εν λόγω εγκύκλιο, τέθηκε σε ισχύ ένα πλέγμα συνδυαστικών ενεργειών/δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ παρέχονται πληροφορίες στους εργοδότες, για τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με την προστασία των εργαζομένων.

«Παρά τα τροχαία συμβάντα που έχει γνωρίσει ο κλάδος των διανομέων και την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας των εργαζομένων, το Υπουργείο δεν δεσμεύεται ως προς το χρόνο έκδοσης της απαιτούμενης Κ.Υ.Α., που προβλέπεται στο Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ 4611/2019 για τη συγκεκριμενοποίηση των απαιτούμενων μέτρων ασφάλειας, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται, προκειμένου να σταματήσει ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων εργαζομένων στη μεταφορά ή την διανομή προϊόντων», επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)