to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 12.11.2019

Πολιτική

Ν. Ηγουμενίδης: Είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης να σπέρνει λουκέτα στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκο Κατσαράκη πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.


Στον απόηχο της προκλητικής πράξης αναστολής λειτουργίας 6 Τμημάτων Πανεπιστημίων στην Κρήτη συζητήθηκε η αιφνιδιαστική απόφαση του σημερινού Υπουργείου Παιδείας που ανατρέπει τον σχεδιασμό και θίγει κατάφωρα το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης έθεσε ιδιαίτερα το θέμα των 2 τμημάτων με έδρα το Ηράκλειο, δηλαδή το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό που είχε δρομολογηθεί μπορούν να ενισχύσουν σημαντικούς ακαδημαϊκούς τομείς του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι πρόκειται για τμήματα για τα οποία υπάρχουν ήδη οι υποδομές και για τα οποία δεν τίθεται ζήτημα αλληλοεπικαλύψεων και τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν με συνέργειες με άλλες ερευνητικές δομές.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Τμήματος Μηχανικών Βιοϊατρικής για το οποίο ο σχεδιασμός μιλά για διασύνδεση με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ.

Κατά την συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη με τον κ. Κατσαράκη τονίστηκε ότι η έναρξη της ακαδημαϊκής τους λειτουργίας προγραμματιζόταν σταδιακά για την επόμενη τριετία, και όχι πριν από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, και μετά από τεκμηριωμένη απόφαση της Συγκλήτου.

Με άλλα λόγια, υπήρχε όλος ο απαραίτητος χρόνος για να συζητηθούν διεξοδικά χωρίς να τίθεται κανένα θέμα προχειρότητας ή έλλειψης σχεδιασμού.

Σημειώνεται ότι άμεσα όλοι οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η απόφαση στρέφεται ενάντια στη δημόσια Παιδεία, και επιβεβαιώνει το κύριο μέλημα της σημερινής Κυβέρνησης, δηλαδή το κλείσιμο σχολών και την συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση με τον Πρύτανη, αλλά και για τα τελευταία γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Είναι πολιτική επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης να σπέρνει λουκέτα στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας. Σήμερα με βία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και πριν μερικές μέρες αιφνιδιάζοντας έναν ολόκληρο σχεδιασμό για 38 τμήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών και 6 στην Κρήτη. Όταν όλα αυτά συμβαίνουν παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου αναπόφευκτα ξυπνούν μνήμες. Η Κυβέρνηση θέλει με αυταρχικό τρόπο το κλείσιμο σχολών και την συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Έχουμε καθήκον να σταθούμε απέναντι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)