to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 12.11.2019

Πολιτική

Ο Δημ. Τζανακόπουλος έβγαλε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ την καταγγελία βασανισμού του Λάμπρου Γούλα (βίντεο)

Την ανατριχιαστική καταγγελία του Λαμπρου Γούλα, για τα βασανιστήρια που υπέστη από δυνάμεις των ΜΑΤ, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια, όταν σημειώθηκε και η απόπειρα εισβολής ανδρών της ΟΠΚΕ σε καφενείο της περιοχής, ανέδειξε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Δημ. Τζανακόπουλος, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των παρουσιαστών να δημιουργήσουν «θόρυβο» προκειμένου να αποσιωπηθεί το συμβάν ακραίου αυταρχισμού


Τη σοβαρή καταγγελία για τον βασανισμό συλληφθέντα από τα ΜΑΤ, την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια, ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Τζανακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 12/11 στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "ΣΗΜΕΡΑ" με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Δείτε στο 3:40' του παρακάτω βίντεο την αναφορά του Δημ. Τζανακόπουλου στο περιστατικό αλλά και τη γενικότερη κλιμάκωση της αστυνομικής καταστολής. Στα αξιοσημείωτα και η αντίδραση των δημοσιογράφων που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την καταγγελία και να αλλάξουν την ατζέντα:

«Το κεντρικό ζήτημα δεν είναι η επικοινωνιακή εικόνα αλλά το ζητούμενο είναι η υπεράσπιση της συνταγματικής νομιμότητας με την έννοια ότι η απόφαση της εξαίρεσής μας από την Προανακριτική Επιτροπή η οποία είναι ανυπόστατη. Δεν υφίσταται στο νομικό σύμπαν» υπογράμμισε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος

«Το δεύτερο ζήτημα όμως αφορά ότι δεν πρέπει να δοθεί απολύτως κανένα πρόσχημα στη Ν.Δ. ώστε να συνεχίσει να παρακωλύει την λειτουργία της Επιτροπής. Σταθμίζοντας αυτές τις δύο αρχές θα καθορίσουμε την στάση μας» ανέφερε σχετικά.

Η Ν.Δ. επέλεξε να θέσει θέμα εξαίρεσης για να μην εξεταστεί ο Φρουζής

Ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στον δημοσιογράφο του πάνελ εξήγησε ότι δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο πρόεδρος της Επιτροπής διέκοψε την λειτουργία της διότι ο κ. Μπούγας έστειλε επιστολή για να αντικατασταθούν με τον κ. Πολάκη. Η Ν.Δ. επέλεξε να θέσει θέμα εξαίρεσης για να μην εξεταστεί ο κ. Φρουζής.  Ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε στον κ. Καστανίδη που εξήγησε αυτή την αντικοινοβουλευτική διαδικασία.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο ίδιος και ο κ. Πολάκης δεν έχουν κληθεί ως μάρτυρες μέχρι στιγμής.

«Η Ν.Δ. επιλέγει αντί να προχωρήσει την έρευνα και για να μην οδηγηθεί σε φιάσκο επειδή ξέρει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο περί σκευωρίας και ούτε υπάρχει σκευωρία προσπαθεί να φτιάξει επικοινωνιακές κατασκευές για να κάνει αντιπερισπασμούς. Η Ν.Δ. γενικά φοβάται τη Novartis».

«Aν οι μαρτυρίες είναι πραγματικές που απ’ ότι φάνηκε και από το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, η Εισαγγελία της δέχεται ως σημαντικές δηλαδή ότι πήγαν χρήματα στο Μαξίμου και από εκεί και πέρα για το ποιος πήρε τα χρήματα είναι άλλο θέμα. Αν έγιναν όλα αυτά δεν υπάρχει σκευωρία αλλά μόνο σκάνδαλο Novartis».

«Δεν έχουμε αντικατασταθεί από τον πρόεδρό μας. Είμαστε μέλη της Επιτροπής και θα επιλέγουμε εμείς τον τρόπο που θα εκπροσωπούμε την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)