to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 08.11.2019

Πολιτική

H εμβάθυνση της συνεργασίας Ευρωκοινοβουλίου και Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στις συναντήσεις Παπαδημούλη

Συνάντηση είχε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης με την Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) Γκαμπριέλα Κουέβας Μπαρόν.


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Γκαμπριέλα Κουέβας Μπαρόν και τον Πρέσβη του Μεξικό Mauricio Escanero, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως υπεύθυνος Αντιπρόεδρος του ΕΚ για τις σχέσεις με την Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU).

Η International Parliamentary Union (IPU) εκπροσωπεί τη συνεργασία των Εθνικών Κοινοβουλίων 178 χωρών-μελών και 12 συνδεδεμένων μελών και είναι ο κυριότερος διεθνής φορέας για την ενίσχυση του διακοινοβουλευτικού διαλόγου, την προώθηση της συνεργασίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας του Ευρωκοινοβουλίου με την IPU, της οποίας είναι συνδεδεμένο μέλος, στο πλαίσιο της Στρατηγικής του ΕΚ καθώς και της IPU, για στενότερη συνεργασία με τα εθνικά και τα περιφερειακά  Κοινοβούλια.

Ο Δημ. Παπαδημούλης και η Γκ. Κουέβας Μπαρόν, συζήτησαν τις προτεραιότητες και πιθανές πρωτοβουλίες μεταξύ ΕΚ και IPU και συμφώνησαν σε στενότερη συνεργασία των Επιτροπών και Αντιπροσωπειών τους.

Η Γκ. Κουέβας Μπαρόν ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων τις κυριότερες προγραμματισμένες μελλοντικές συναντήσεις και Ολομέλειες της IPU μέσα στο 2020 και τη σημασία της συμμετοχής του Ευρωκοινοβούλιού σε αυτές.

Ο Δημ. Παπαδημούλης από πλευράς του τόνισε ότι θα συνεχίσει να συμβάλει στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών, που χαρακτηρίζονται από δημοκρατική νομιμότητα, λόγω των εκλεγμένων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)