to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 07.11.2019

Πολιτική

Αυταρχική απαγόρευση δηλώσεων του Δ. Τσοβόλα στα τηλεοπτικά μέσα στη Βουλή

Για αυταρχικές πρακτικές κατηγορούν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απαγόρευση δηλώσεων του Δημήτρη Τσοβόλα, συνηγόρου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, νωρίτερα το μεσημέρι στη Βουλή, όταν δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον κ. Τσοβόλα να προβεί σε δήλωση στα τηλεοπτικά μέσα.


Μετά την κατάθεση του αιτήματος εξαίρεσης από τον συνήγορο του Δ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Τσοβόλα, στην Προανακριτική Επιτροπή στον Πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπουγά, των κκ Βασίλη Κεγκέρογλου, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Θάνου Πλεύρη και Κωνσταντίνου Καραγκούνη του ζητήθηκε να ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με δήλωση στο περιστύλιο. Ο φρούραρχος όμως της Βουλής μετέφερε την απαγόρευση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, να προβεί σε δήλωση ο κ. Τσοβόλας επειδή δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.

Για αυταρχικές πρακτικές κατηγορούν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απαγόρευση δηλώσεων του Δημήτρη Τσοβόλα.

Συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο της Βουλής, εφαρμόζει αδιανόητα αυταρχικές πρακτικές, όπως να απαγορεύσει στον Δ. Τσοβόλα, συνήγορο υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, που ερευνάται από ειδική επιτροπή της Βουλής, να προβεί σε δηλώσεις σε ΜΜΕ στο Περιστύλιο, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως όταν ο κ. Τσοβόλας ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μέσων να τους ενημερώσει τον πλησίασε άνδρας από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου και του απαγόρευσε τις δηλώσεις κατ΄ εντολήν του προέδρου της Βουλής.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη σχετική διάταξη», σημειώνουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζουν: Η ενεργοποίηση αυτή εφαρμόζεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία έχει ήδη παρουσιάσει θεσμικές ρωγμές και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλειοψηφία. Για να μην υπάρξει δε καμία αμφιβολία για την μεθόδευση αμέσως μετά το επεισόδιο προέβη σε δηλώσεις ο κ. Πλεύρης μεταφέροντας τις θέσεις της πλειοψηφίας. Οι πρακτικές φίμωσης από την πλειοψηφία δεν πρόκειται να καταφέρουν την συγκάλυψη της αλήθειας.

Δ. Παπαδημούλης: Η ΝΔ οικοδομεί ένα σκληρό κράτος της Δεξιάς

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει:

Αλ. Τριανταφυλλίδης: «Αδιανόητη η απαγόρευση έκφρασης άποψης του Δ.Τσοβόλα μπροστά στο Ναό της Δημοκρατίας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απαγόρευση του συνηγόρου υπερασπίσεως του Δ.Παπαγγελόπουλου, πρώην Υπουργού, Δ.Τσοβόλα να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιστύλιο της Βουλής, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δήλωσε τα εξής:

«Πλέον ο αντιδημοκρατικός και αντικοινοβουλευτικός κατήφορος δεν έχει όρια. Έχουν ξεφύγει. Η απαγόρευση του δικαιώματος της έκφρασης της άποψης του συνηγόρου υπεράσπισης μπροστά στο Ναό της Δημοκρατίας αποτελεί επιλογή αδιανόητη. Βιώνουμε το αδιανόητο.

Η απαγόρευση δεν αφορά μόνο και πρώτα τον κ.Τσοβόλα. Πρώτα απ’ όλα η απαγόρευση αφορά  τους εκπροσώπους του τύπου και των μέσων ενημέρωσης που ζήτησαν από τον κ.Τσοβόλα τις σχετικές με την προανακριτική δηλώσεις.

Αδήριτη υποχρέωση όλων των δημοσιογραφικών  ενώσεων (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ κ.ά.) να καταδικάσουν άμεσα και αναντίρρητα αυτού του είδους τις αδιανόητες πρακτικές και να καλύψουν άμεσα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που υπέστησαν την απαγόρευση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)