to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:14 | 05.11.2019

Κοινωνία

Το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας πρέπει να ξαναλειτουργήσει: η συνέντευξη Τύπου με τον φακό του left.gr

Την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα» ζήτησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας - Σημάδια υποχωρησης από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη, που θα εξετάσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου


Το πάνελ της συνέντευξης Τύπου για την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας, όπου τα παιδιά της κοινότητας κάνουν μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας και οι γυναίκες μαθήματα ελληνικών.

Την επαναλειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα», το οποίο στεγάζεται τις Κυριακές στο 114ο δημοτικό σχολείο στα Σεπόλια, ζήτησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας,

Στο σχολείο εδώ και έξι εβδομάδες δεν γίνονται μαθήματα, έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, για αναστολή της σχετικής απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε στιγμιότυπα από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, όπως τα κατέγραψε ο φακός του left.gr:

Τζαβέντ Ασλάμ: Η μακρόχρονη πορεία του σχολείου

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας υπενθύμισε την πορεία του Σχολείου, από το Ρέντη, τότε που εκεί μάθαιναν ελληνικά τα παιδιά των μεταναστών από το Πακιστάν. Αργότερα, όταν τα παιδιά μπήκαν στα κανονικά σχολεία, το σχολείο ξεκίνησε την κυριακάτικη λειτουργία του. Υπενθύμισε τις αντιδράσεις των χρυσαυγιτών, τις απειλές κατά δασκάλων, τη μάχη που έδωσε ο διευθυντής του σχολείου και συνολικά η πακιστανική κοινότητα. Ο Τζ. Ασλάμ τόνισε πως θεωρεί πως το πρόβλημα που έχει ανακύψει, θα αντιμετωπιστεί. Επισήμανε δε την διπλή προσφορά του σχολείου: μαθαίνει στα παιδιά τη μητρική τους γλώσσα, και έτσι μπορούν να επικοινωνούν με τους συγγενείς στη χώρα των γονιών τους, αλλά και ελληνικά στις γυναίκες της κοινότητας.

Νάσος Ηλιόπουλος: Τι μπορεί να φοβάται μια δημοτική αρχή από τη λειτουργία ενός σχολείου;

«Τέτοιες δράσεις, σαν αυτές του Σχολείου της Πακιστακινής Κοινότητας, κανουν την πόλη μας πιο πλούσια, πιο αλληλέγγυα και πιο ασφαλή», τόνισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, τονίζοντας: «Η Ανοιχτή Πόλη μαζί με άλλες αντιπολιτεύσεις θα ξαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το αν θα στηρίξει αυτή τη δημοκρατική κατάκτηση και το ανθρώπινο δικαίωμα αυτών των παιδιών».

Βασ. Βασιλικός: Ακατανόητη η απόφαση Μπακογιάννη

«Δεν καταλαβαίνω την αιτολογία» της απόφασης Μπακογιάννη, τόνισε ο Βασ. Βασιλικός στη συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας πως θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν από τη μεριά του για την επαναλειτουργία του σχολείου.

Πάνος Λάμπρου: Η απόφαση Μπακογιάννη τροφοδοτεί την ακροδεξιά

«Ηρθαμε να συμπαρασταθούμε στην Πακιστανική Κοινότητα», τόνισε ο Π. Λάμπρου, τονίζοντας: «Ηταν, δυστυχώς, αναμενόμενη, αν και ακραία, η απόφαση της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, να μη λειτουργήσει, να κλείσει το σχολείο. Η απόφαση αυτή τροφοδοτεί την ακροδεξιά, τους φασίστες, σε μια στιγμή που οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στοχοποιούνται σε όλη την Ελλάδα».

Επιπλέον, ψήφισμα για επανέναρξη των μαθημάτων εξέδωσαν από κοινού ο διευθυντής και εκπρόσωποι γονέων του 144ου δημοτικού σχολείου, οι οποίο αναφέρουν ότι «το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας εδω και δύο χρόνια μπήκε αρμονικά στην ζωή της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς».

Ο Δήμος Αθηναίων, μετά τις αντιδράσεις, φαίνεται πως επιχειρεί να ανασκευάσει τη θέση του. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο δήμος «ενημερώνει» ότι η λήψη της σχετικής απόφασης μετατίθεται στην επόμενη συνεδρίασή του και θα αφορά όχι μόνο το αίτημα της Πακιστανικής Κοινότητας, αλλά και άλλων κοινοτήτων, που έχουν υποβάλει σχετικές προτάσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)