to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Ακροδεξιά αλωνίζει στη Ν.Δ.

Προσγειωμένη απότομα στις πραγματικές ανάγκες διαχείρισης του προσφυγικού, η Νέα Δημοκρατία έρχεται τώρα αντιμέτωπη με την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τις αντιδραστικές αντιπροσφυγικές προκαταλήψεις που χαϊδολόγησε ως αντιπολίτευση.


Δεν χαιρόμαστε φυσικά. Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που υπερβαίνει την Ελλάδα. Και σήμερα είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί η αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα. Από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, μέχρι τις τοπικές κοινωνίες, που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αντί να χειραγωγούνται και να σύρονται από μια χούφτα ακροδεξιούς τραμπούκους.

Δεν ξεχνάμε όμως ότι η Ν.Δ. χρησιμοποίησε ανενδοίαστα τα στοιχεία αυτά προκειμένου να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στην προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης βρισκόταν μια κυβέρνηση της Αριστεράς που προσπαθούσε να αποσυμφορήσει τα νησιά. Και τι θα έλεγαν ο Γ. Κουμουτσάκος και ο Τ. Θεοδωρικάκος, που σήμερα θυμήθηκαν ότι το προσφυγικό χρειάζεται αλληλεγγύη, ανθρωπισμό και κατανόηση.

Δεν μπορούμε επίσης να μην επισημάνουμε το ακροδεξιό παραλλήρημα στο οποίο συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να επιδίδονται στελέχη της Ν.Δ. σαν τον Αθ. Αθανασίου και τον Μ. Βορίδη. Οι οποίοι με τις δηλώσεις τους υποκινούν ανοιχτά τις ακροδεξιές ρατσιστικές εκδηλώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Οι ακροδεξιοί αλωνίζουν στη Ν.Δ. Το κυβερνητικό κόμμα πληρώνει τον επικίνδυνο καιροσκοπισμό που επέδειξε ως αντιπολίτευση. Πληρώνει τους πανηγυρισμούς για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, την αντιδραστική προπαγάνδα, τις κολεγιές με τους φασίστες στη Μυτιλήνη.

Αλλά το προσφυγικό δεν περιμένει. Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται την αλληλεγγύη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)