to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 04.11.2019

πηγή: stokokkino

Κοινωνία

Θ. Αχτσιόγλου: Η ΝΔ πληρώνει τα επίχειρα της πολιτικής της στο προσφυγικό

«Υπάρχει αυτό το κλίμα το ξενοφοβικό, το αντιμεταναστευτικό και μέσα σε αυτό είναι πολύ εύκολο να ξεπηδήσουν οι πιο ακραίες φωνές. Όταν ο δήμαρχος στην καλύτερη περίπτωση σιωπά και στην χειρότερη υποθάλπει αυτά τα φαινόμενα, είναι σίγουρο ότι θα πληρώσουν αυτή την πολιτική» σημειώνει ο Θέμης Αχτσιόγλου, δικηγόρος, μέλος της «ομάδας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες» στα Γιαννιτσά μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» αναφερόμενος στα ρατσιστικά επεισόδια ενάντια στους πρόσφυγες στα Γιαννιτσά αλλά και την ξενοφοβική στάση κατοίκων στη Σκύδρα.


«Ήδη από το Σάββατο το βράδυ στα Γιαννίτσα διακινούνταν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έρχονται λεωφορεία με μετανάστες και καλούσαν τους «αγανακτισμένους» κατοίκους να εμποδίσουν την έλευση των ανθρώπων αυτών» τόνισε μεταξύ άλλων αναφέροντας ότι «ήταν περίπου 40 εξαγριωμένοι κάτοικοι των Γιαννιτσών, υπήρχε ένα πανό που έγραφε "να φύγουν οι λαθρομετανάστες" […] Υπήρχαν χτυπήματα στο λεωφορείο, τους αντιμετώπισαν με βρισιές και χυδαιότητες. Τελικά εγκαταστάθηκαν οι άνθρωποι στο ξενοδοχείο όπου εδώ και πολύ και καιρό φιλοξενούνται ανήλικα προσφυγόπουλα, ο αριθμός τους μεταβάλλεται και αυτή τη στιγμή είναι 20 παιδιά που πηγαίνουν στο ξενοδοχείο. Τα παιδιά έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία και στα σχολεία που πηγαίνουν χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα» πρόσθεσε.

«Η δική μιας ομάδα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που δραστηριοποιείται από τον καιρό της Ειδομένης πήγε στους ανθρώπους αυτούς, σε μια συμβολική κίνηση, για να πούμε ότι αυτό που είδαν δεν είναι τα Γιαννιτσά ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτό. Οι άνθρωποι προφανώς ήταν ανήσυχοι και τρομαγμένοι. Μας ευχαρίστησαν νιώθοντας μια ανακούφιση ότι υπάρχει και ένα άλλο πρόσωπο της πόλης που δεν ήταν αυτό που συνάντησαν την Κυριακή τα χαράματα» σημείωσε αναφορικά με τις κινήσεις αλληλεγγύης που έγιναν μέχρι σήμερα.

«Τα Γιαννιτσά είναι μια πόλη και προσφύγων και μεταναστών. Η ΝΔ πληρώνει τα επίχειρα της πολιτικής της. Όταν καλλιέργησε αυτό το κλίμα και θεωρούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τις προσφυγικές ροές, τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο έχοντας να αντιμετωπίσει και το δικό της εκλογικό ακροατήριο και τους δικούς της ανθρώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπάρχει αυτό το κλίμα που πρέπει να σπάσει» κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)