to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:45 | 01.11.2019

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α Αθήνας: Ρατσιστική η απόφαση Μπακογιάννη για αναστολή λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας

«Η «κανονικότητά» τους μυρίζει ρατσισμό και ξενοφοβία»


Ειδικότερα, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας από τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη η Νεολαί ΣΥΡΙΖΑ Α Αθήνας τονίζει:

Η «κανονικότητά» τους μυρίζει ρατσισμό και ξενοφοβία. Χθες, την ίδια μέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο πρόσφυγες και μετανάστες, στην Αθήνα η νέα δημοτική αρχή Μπακογιάννη οδηγούσε σε κλείσιμο το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας στα Σεπόλια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης ανέστειλε την παραχώρηση των αιθουσών του 144ου δημοτικού σχολείου στα Σεπόλια για τη στέγαση του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας, οδηγώντας στη διακοπή της λειτουργίας του Κυριακάτικου σχολείου.

Πρόκειται για μια ρατσιστική απόφαση που ουσιαστικά δεν επιτρέπει σε μικρά παιδιά να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα. Το σχολείο αυτό, από το 2017 που λειτουργεί, δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν Αγγλικά, Ουρντού και Αραβικά, ενώ οι μητέρες τους μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Το σχολείο αποτελεί νησίδα αλληλεγγύης στην περιοχή, για αυτό και οι φασίστες το στοχοποίησαν από την πρώτη στιγμή, φτάνοντας στο σημείο του ξυλοδαρμού γονέων που το στήριζαν. Αυτό που δεν κατάφεραν παλαιότερα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, σπέρνοντας το μίσος και το φόβο, το προωθεί η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι στεκόμαστε απέναντι σε κάθε απόφαση του δημάρχου Αθηναίων που οδηγεί την πόλη στο σκοτάδι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Τα σχολεία οφείλουν να είναι ανοιχτές αγκαλιές για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε παιδί, σε κάθε οικογένεια που διεκδικεί το δικαίωμα στη γνώση, από όποια χώρα και αν προέρχεται.

Καταγγέλλουμε κάθε πολιτικό στέλεχος, της κεντρικής πολιτικής σκηνής ή της αυτοδιοίκησης (που προαλείφεται για την κεντρικη πολιτική σκηνή) το οποίο φορώντας υποκριτικά τον μανδύα του "φιλελεύθερου", την ίδια στιγμή υιοθετεί πολιτικές αποκλεισμού και ξενοφοβίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)