to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 31.10.2019

Πολιτική

Ο Σ. Αλεξίου για τον ακτιβισμό στην Ν. Φιλαδέλφεια: Βγήκαν όλοι οι ακροδεξιοί σκελετοί από την ντουλάπα της ΝΔ

«Σε μια κοινωνία που φαίνεται να βρίσκεται σε λήθαργο, τέτοιες πρωτοβουλίες μας υπενθυμίζουν πως υπάρχουν νέοι άνθρωποι με ζωντάνια, που δεν φοβούνται να αμφισβητήσουν κάθε αναχρονιστική και συντηρητική "παράδοση" και μια ολόκληρη γενιά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα στον συντηρητικό και ακροδεξιό βούρκο που προσπαθεί να επιβάλει η ΝΔ»


Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου:

Τέτοιου είδους διαμαρτυρίες και ακτιβισμοί, όπως των κοριτσιών στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας, καλό είναι να γίνονται, γιατί:

1) Σε μια κοινωνία που φαίνεται να βρίσκεται σε λήθαργο, τέτοιες πρωτοβουλίες μας υπενθυμίζουν πως υπάρχουν νέοι άνθρωποι με ζωντάνια, που δεν φοβούνται να αμφισβητήσουν κάθε αναχρονιστική και συντηρητική "παράδοση" και μια ολόκληρη γενιά που προσπαθεί να ανασάνει μέσα στον συντηρητικό και ακροδεξιό βούρκο που προσπαθεί να επιβάλει η ΝΔ.

2) Με αυτό τον συγκλονιστικό ακτιβισμό, με βαθιά αντιμιλιταριστικά και αντιπολεμικά μηνύματα, οι νέοι και οι νέες μπήκαν στην διαδικασία να μάθουν για τις θηριωδίες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και να μισήσουν τον πόλεμο.

3) Η κίνηση αυτή έβγαλε όλους τους ακροδεξιούς σκελετούς, που κρύβονται στους κόλπους της ΝΔ και όχι μόνο, από την ντουλάπα.

Τους φετινούς εορτασμούς για τον αγώνα και τη νίκη του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό και τον ναζισμό τους αμαύρωσε η ίδια η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, η N. Κεραμέως και μια σειρά άλλοι/ες υπουργοί δεν κατάφεραν να αρθρώσουν καν την λέξη "Ναζί" ή "Φασισμός" σε ένα κρεσέντο ξεπλύματος των πιο μαύρων σελίδων της ελληνικής ιστορίας. (Για την ιστορία, η κα. Κεραμέως ευτυχώς ανασκεύασε μετά την κατακραυγή)

Ομνύουν στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που μέχρι και αυτόν τον ενέταξαν σε βαθμολογική κλίμακα.

Όμως, φτάνει πολύ πιο γρήγορα η μέρα που οι από πάνω δεν θα μπορούν να κυβερνήσουν και οι από κάτω δεν θα θέλουν πια να κυβερνηθούν από αυτούς. Κι αυτό γιατί μια ολόκληρη κυβέρνηση δουλεύει, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του «εθνικού μας εφοπλιστή» και των υπόλοιπων ''φίλων'' της, σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας. Για αυτό, το μόνο της καταφύγιο είναι η ακροδεξιά και ο σκοταδισμός.

Εμείς πάντα θα είμαστε με εκείνους που αγωνίζονται για την ειρήνη και δεν κραυγάζουν για τον πόλεμο.

ΥΓ. Από το κείμενο των κοριτσιών:

"Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά. Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)