to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:39 | 20.05.2013

Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 20 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση σε γειτονιά σιιτών στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε μια γειτονιά σιιτών στη Βαγδάτη, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Αυτή η νέα πράξη βίας εναντίον της σιιτικής κοινότητας ανεβάζει σε 63 τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί σε βομβιστικές επιθέσεις από χθες (Κυριακή) το βράδυ.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι ανακοίνωσε σήμερα τον επικείμενο επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής του στον τομέα της ασφάλειας αλλά και αλλαγές στις τάξεις του προσωπικού που έχει αναλάβει την εφαρμογή της, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση της βίας.

"Είμαστε έτοιμοι να αντικαταστήσουμε κάποιους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια σε υψηλό επίπεδο αλλά και σε ένα ενδιάμεσο επίπεδο, και να αλλάξουμε τη στρατηγική της ασφάλειας", δήλωσε ο Μάλικι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Θα συζητήσουμε τα θέματα αυτά και θα λάβουμε αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο αύριο (Τρίτη)", πρόσθεσε.

Το Ιράκ που πλήττεται από την καθημερινή αιματηρή βία, την οποία είχε καταφέρει να περιορίσει εν μέρει μετά το 2007, φοβάται τώρα μια επανάληψη στη χώρα των θρησκευτικών συγκρούσεων.

Όμως ο πρωθυπουργός, τη παρουσία των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης και των υπουργών Άμυνας και Δικαιοσύνης, διαβεβαίωσε "το λαό του Ιράκ ότι οι αντάρτες δεν θα είναι σε θέση να εμπλακούν σε θρησκευτικές συγκρούσεις".

Από την αρχή του έτους κάθε μήνα χάνουν τη ζωή τους στη χώρα περισσότεροι από 200 άνθρωποι σε βομβιστικές επιθέσεις, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)