to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:37 | 24.10.2019

πηγή: cnn

Επιστήμες - Τεχνολογία

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά ο Σνόουντεν στις θεωρίες συνωμοσίας (βίντεο)

Προσοχή σε όλους όσοι πιστεύουν σε εξωγήινους και θεωρίες συνωμοσίας: Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έψαξε σε βάθος τα αρχεία των δικτύων των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ και μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ανακριβείς.


«Για την ιστορία, από όσο μπορώ να πω, ποτέ δεν έχουν επικοινωνήσει εξωγήινοι με τη Γη, ή τουλάχιστον δεν έχουν επικοινωνήσει με τις μυστικές υπηρεσίες», γράφει ο Σνόουντεν στο πρόσφατο βιβλίο του “Permanent Record”.

Και η προσσελήνωση συνέβη πράγματι: «Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν: Ναι, ο άνθρωπος πάτησε στ’αλήθεια στο φεγγάρι. Η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή. Οι αεροψεκασμοί δεν ισχύουν», προσθέτει.

Αναφερόμενος ξανά στις θεωρίες συνωμοσίας, σε ένα επεισόδιο του "The Joe Rogan Experience" που προβλήθηκε την Τετάρτη, είπε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις περί εξωγήινων και αεροψεκασμών και οτιδήποτε άλλο σχετικό.

«Ξέρω, Joe, ότι θέλεις να υπάρχουν εξωγήινοι», είπε αστειευόμενος στον οικοδεσπότη και συνέχισε: «Πιθανότατα υπάρχουν, σωστά; Αλλά η ιδέα ότι τους κρύβουμε – εάν τους κρύβουμε… είχα απόλυτη πρόσβαση στα δίκτυα της NSA, της CIA, του στρατού και όλων αυτών των ομάδων. Δεν μπόρεσα να βρω τίποτα», συνέχισε και πρόσθεσε: «Επομένως αν είναι κρυμμένα, και θα μπορούσε να είναι κρυμμένα, τότε είναι κρυμμένα πολύ καλά και από ανθρώπους εκ των έσω».

Ο Σνόουντεν αποκάλυψε ένα τεράστιο πρόγραμμα παρακολούθησης που τρέχει η αμερικανική κυβέρνηση και ως αποτέλεσμα, τώρα ζει στην εξορία στη Μόσχα. Επομένως, εάν η αμερικανική κυβέρνηση κρατούσε μυστικά για εξωγήινους και UFO στην Area 51, ο Σνόουντεν θα ήταν σίγουρα ο άνθρωπος που θα το ανακάλυπτε.

Γιατί τόσοι άνθρωποι πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας

Άρα, γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο πρόθυμοι να πιστέψουν σε θεωρίες συνωμοσίας; Ο Σνόυντεν έχει την απάντηση και σε αυτή την ερώτηση:

«Όλοι θέλουν να πιστέψουν σε θεωρίες συνωμοσίας επειδή βοηθάει στο να βγάζει νόημα η ζωή. Μας βοηθάει να πιστέψουμε ότι κάποιος έχει τον έλεγχο, ότι κάποιος παίρνει τις αποφάσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)