to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 23.10.2019

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης στη Βουλή: Ποτέ τόσα ψέματα δεν έχουν ειπωθεί με τόσο κυνισμό, έπαρση και επιπολαιότητα (βίντεο)

“Η εξυπηρέτηση ημετέρων και φίλων είναι στον πυρήνα του “βιβλικού” αυτού εγχειρήματος που μοιάζει με νομοσχέδιο” τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.


Παραθέτουμε σημεία της ομιλίας του:

Καταθέσατε ένα κακό και ανερμάτιστο νομοσχέδιο, ένα ψηφιδωτό εξυπηρετήσεων, που σώζει τις ζωές των φίλων σας. Στον πυρήνα του “βιβλικού” αυτού εγχειρήματος που μοιάζει με νομοσχέδιο είναι η εξυπηρέτηση ημετέρων, η εξυπηρέτηση φίλων σας. Το νομοσχέδιο που φέρατε προς ψήφιση δεν αντέχει στην κοινοβουλευτική δεοντολογία, είτε ως όγκος είτε ως περιεχόμενο. Ποτέ τόσα ψέματα δεν έχουν ειπωθεί με τόσο κυνισμό, έπαρση και επιπολαιότητα.

Χθες το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι το Μετρό θα είναι έτοιμο το 2023. Σε λίγη ώρα η εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” ζητούσε παράταση για το 2025 και επιπρόσθετες αποζημιώσεις. Έχουν ήδη λάβει 200 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις επί δικών σας κυβερνήσεων.

Αν θέλατε πραγματικά να υπηρετήσετε τα συμφέροντα αυτής της χώρας θα είχατε ξανασκεφτεί τη στάση σας στη συμφωνία των Πρεσπών, πριν δηλητηριάσετε τους Έλληνες πολίτες με τις φτηνές δημαγωγίες σας.

Επαναφέρετε με κυνικό τρόπο τη λογική “πλούσιοι επιχειρηματίες-πτωχευμένες επιχειρήσεις”. Εσείς που επιβραβεύετε τους άριστους και τους άξιους προτείνετε να αναλάβει την προεδρία του ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Νικόλας Μπακατσέλος. Γόνος της γνωστής οικογένειας της Θεσσαλονίκης και οικογενειακός σας φίλος. Γνωρίζετε ότι ο κ. Νικόλας Μπακατσέλος πέταξε στο δρόμο 100 εργαζόμενους της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος" χωρίς αποζημίωση και χωρίς να πληρώσει δεδουλευμένα ετών; Γνωρίζετε ότι η εταιρεία που πτώχευσε οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο μερικά εκατομμύρια ευρώ;

Η εταιρεία τα οφείλει, αφού λίγες μέρες μετά τις απολύσεις στον “Αγγελιοφόρο” ο κ. Μπακατσέλος μαζί με την οικογένειά του είχαν τη δυνατότητα να διοργανώσουν φιλανθρωπικό γκαλά. Αυτή είναι η σχέση που θέλει να έχει η κυβέρνησή σας με την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων; 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)