to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 23.10.2019

Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη ο κ. Μητσοτάκης φέρνει επιβαρύνσεις

«Χιλιάδες νοικοκυριά, με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, θα βρεθούν αντιμέτωπα με επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις 22%, αφού η υποχρέωση συγκέντρωσης του 30% του εισοδήματός τους σε ηλεκτρονικές αποδείξεις θα είναι άπιαστο όνειρο» επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

Μετά την επιβεβαίωση ότι ο θησαυρός των ελαφρύνσεων που έταζε ο κ. Μητσοτάκης στα  χαμηλά και μεσαία στρώματα ήταν άνθρακες, έρχονται και οι επιβαρύνσεις.

Χιλιάδες νοικοκυριά, με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, θα βρεθούν αντιμέτωπα με επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις 22%, αφού η υποχρέωση συγκέντρωσης του 30% του εισοδήματός τους σε ηλεκτρονικές αποδείξεις θα είναι άπιαστο όνειρο.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση καταργεί από την πίσω πόρτα το αφορολόγητο που κατάφερε να διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό, δεν το λέει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, το λένε και «Τα Νέα», που φίλα προσκείμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν τα λες.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Μητσοτάκης, που κέρδισε τις εκλογές με σημαία τις δήθεν ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, θα είναι πολύ ευρηματικός στις δικαιολογίες για τη νέα του απάτη.

Η παγίδα πίσω από τις κάρτες

Ένας κρυφός φόρος φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την υποχρεωτική συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων στο 30% του εισοδήματός.  Και αυτός ο κρυφός φόρος φαίνεται ότι απέιλέι περισσότερο τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με οικονομοτεχνικούς και όπως αποκαλύπτουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ, ζευγάρια με μεσαία εισοδήματα αλλά και χαμηλόμισθοι και όσοι πιάνονται στις δαγκάνες των τεκμηρίων θα δυσκολευτούν αρκετά το 2020 να πιάσουν τον νέο στόχο των ηλεκτρονικών συναλλαγών που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών.

Όσοι δεν τα καταφέρουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή έξτρα φόρου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα διατηρηθεί ο συντελεστής υπολογισμού του προστίμου στο 22%, όσο δηλαδή είναι και σήμερα.

Το πρόστιμο που επιβάλλεται στο ποσό των αποδείξεων που λείπουν θα φουσκώσει τον λογαριασμό της Εφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν το 2021 πολλοί φορολογούμενοι.

Στο υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, εκτιμούν ότι το νέο μέτρο δεν θα δυσκολέψει τους φορολογούμενους, επικαλούμενοι τα στατιστικά στοιχεία των δηλώσεων που δείχνουν ότι εισοδήματα 10.000 ευρώ δηλώνονται e-δαπάνες κατά μέσο στο 44% και για εισοδήματα στη ζώνη των 30.000 ευρώ το ποσοστό υποχωρεί στο 36%. (αναλυτικά εδώ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)