to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 22.10.2019

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Φρένο στην προσπάθεια επιβολής του νεοσυντηρητισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ (βίντεο)

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας την Τρίτη στο «OpenTV» τόνισε ότι «αποτελεί τραγελαφικό γεγονός η εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους και η προσαγωγή μικρών παιδιών, όπως και οι αλληλοδιαψεύσεις που έγιναν και γίνονται ακόμη σχετικά με αυτό»


“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει την Ελλάδα ξανά σε κομπάρσο των διεθνών εξελίξεων”

“Για ακόμη μια φορά, είδαμε έναν πρωθυπουργό αδρανή στη Σύνοδο Κορυφής, να μην παίρνει θέση στη συζήτηση για την έναρξη του διαλόγου σχετικά με την ενταξιακή πορεία  της Β. Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 7.00” και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο, Ντόρα Κουτροκόη και Γιάννη Σαραντάκο  στο Open TV.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι “είδαμε επίσης τη Γαλλία και άλλες χώρες να ασκούν βέτο στην ενταξιακή αυτή πορεία. Και αντί ο πρωθυπουργός να παρέμβει και να εξηγήσει ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την αναζωπύρωση των εθνικισμών στα Βαλκάνια, επέλεξε να μην μιλήσει καθόλου”. “Η Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετατρέπεται ξανά σε κομπάρσο των διεθνών εξελίξεων. Φυσικά και πρόκειται για ατόπημα της Ευρώπης, άλλα ως χώρα θα έπρεπε να διεκδικήσουμε  πρωταγωνιστικό ρόλο στις συζητήσεις αυτές. Σήμερα, με τις εξελίξεις στη γειτονιά μας να είναι πιο καταιγιστικές από ποτέ, έχει μεγάλη σημασία ο ρόλος της Ελλάδας στη διαμόρφωση των εξελίξεων αυτών”, ανέφερε.

“Να μπει φρένο στην προσπάθεια επιβολής ενός νεοσυντηρητισμού στη χώρα από την κυβέρνηση της Ν.Δ.”

Ερωτηθείς για εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι “αποτελεί τραγελαφικό γεγονός η εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους και η προσαγωγή μικρών παιδιών, όπως και οι αλληλοδιαψεύσεις που έγιναν και γίνονται ακόμη σχετικά με αυτό”. Και συνέχισε: “Όλη αυτή η είδηση θα ήταν μια αστεία ιστορία αν δε συνοδευόταν από την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων. Κάτι τέτοιο είναι πρωτάκουστο για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Αυτά είναι περιστατικά που είχε να ζήσει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ‘50 και φυσικά ποτέ δεν υπήρξαν τέτοια περιστατικά επί κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ”.

“Το θέμα για μάς”, είπε, “είναι σημαντικό και το αναδεικνύουμε γιατί πρόκειται για ζήτημα  συνολικής πολιτικής αντίληψης της κυβέρνησης Ν.Δ. και το πώς αυτή αντιλαμβάνεται τη διακυβέρνηση της χώρας. Θεωρείτε εσείς κανονικότητα να εισβάλλουν αστυνομικοί και να προσάγουν μικρά παιδιά; Ή να παρακολουθούμε δύο υπουργούς, οι οποίοι αποτελούν το άνοιγμα του κ. Μητσοτάκη προς την Κεντροαριστερά, να βρίσκονται σε ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ τους  και ο ένας να ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον;”.

“Εμείς”, ξεκαθάρισε “υποστηρίζουμε ότι  πρέπει να μπει φρένο στην προσπάθεια επιβολής ενός νεοσυντηρητισμού στη χώρα από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Κανένας πολίτης δεν αισθάνεται ασφάλεια με αυτές τις πρακτικές. Δεν ενισχύουν το αίσθημα της  ασφάλειας  οι επιχειρήσεις “σκούπα” ούτε οι συλλήψεις μανάδων με τα παιδιά τους μπροστά στις κάμερες. Πρόκειται για ζητήματα που απαιτούν μεγάλη προσοχή στη διαχείρισή τους”, κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)