to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:52 | 19.05.2013

Διεθνή

Ανησυχία ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία

Οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία κατηγορούν τον Πούτιν για καταστολή των αντιφρονούντων αφότου επέστρεψε στο αξίωμα του Προέδρου.


Ανησυχία για την κατάσταση στη Ρωσία σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας λόγο για κύμα περιοριστικών νόμο και διώξεις κατά ακτιβιστών.

Η ΕΕ αναφέρεται στις περιπτώσεις των διαδηλωτών που συνελήφθησαν σε διαδήλωση την παραμονή της τελετής ανάληψης καθηκόντων από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το περασμένο έτος, και περιμένουν ακόμη να δικαστούν, καθώς και σε νέο νόμο που απαιτεί από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό να εγγραφούν στα αρχεία ως «ξένοι παράγοντες».

«Και οι δυο πλευρές συζήτησαν εκτενώς την ανησυχητική κατάσταση της κοινωνίας των πολιτών στη Ρωσική Ομοσπονδία» αναφέρει η ΕΕ σε ανακοινωσή της, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα με Ρώσους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία κατηγορούν τον Πούτιν για καταστολή των αντιφρονούντων αφότου επέστρεψε στο αξίωμα του Προέδρου, η οποία, όπως λένε, έχει ως στόχο να ενισχύσει την παραμονή του στην εξουσία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνει ότι θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις που επηρεάζουν τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Ρωσία, και ζήτησε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης θα μπορούν να εργαστούν ελεύθερα.

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι επιβάλει καταστολή στους αντιπάλους του και λέει ότι δεν χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για πολιτικούς σκοπούς.

Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)