to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 17.10.2019

Κοινωνία

Συγκέντρωση στα Προπύλαια για την εισβολή στη Ροζάβα σήμερα στις 17:30

Σήμερα, Πέμπτη, στις 5.30 μ.μ. κουρδικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια για την εισβολή στη Ροζάβα.


Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν αναφέρει στο κάλεσμά του:

Η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου των Η.Π.Α., να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Βόρεια και Ανατολική Συρία, άφησε τους λαούς της περιοχής εκτεθειμένους στη μανία του καθεστώτος Ερντογάν. Από τις 9 του μήνα, οι άμαχοι Κούρδοι πολίτες και οι άλλες εθνότητες της Rojava υφίστανται μια άνευ προηγουμένου σφαγή από τα τουρκικά στρατεύματα και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους τους.
Ο λαός που έδωσε δέκα χιλιάδες μάρτυρες στον αγώνα ενάντια στην ISIS έχει εγκαταλειφθεί από τους δυτικούς του ‘συμμάχους’ και βρίσκεται προ των πυλών μιας γενοκτονίας εκ μέρους του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος.
Καλούμε τώρα τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στη φασιστική τουρκική επέμβαση και την σφαγή των Κούρδων και των συμμάχων τους! Καλούμε όλους τους πολίτες που πιστεύουν στα δημοκρατικά ιδεώδη και στο δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση να πουν ένα ΟΧΙ στο νέο αυτό έγκλημα του Ερντογάν!
Όλοι στην πορεία, αυτή την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου και ώρα 17.30’.
Σημείο συγκέντρωσης: Προπύλαια.
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Στη διαδήλωση καλεί και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρει, «η εισβολή του τούρκικου στρατού στη Βόρεια Συρία συνεχίζεται, με την ανοχή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ο Κουρδικός λαός εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά του, ενάντια στην παράνομη εισβολή που έχει ως σκοπό την εξόντωση του.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη της και καλεί στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα, 17/10 στα Προπύλαια στις 17:30».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)