to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:37 | 14.10.2019

Πολιτική

Νεοναζιστικό θράσος: Μήνυση του χρυσαυγίτη Λαγού κατά της Μαρίας Ρεπούση

«Η απειλή του δεν βρίσκει στόχο. Ο φόβος είναι στη δική τους μεριά, απόλυτα δικαιολογημένα», τονίζεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Γιάννης Λαγός, χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εκλογές και κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται ανάμεσα σε άλλα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προχώρησε σε μήνυση εναντίον της Μαρίας Ρεπούση, καθηγήτριας, πρώην βουλευτή και υποψήφιας βουλευτή Α΄ Πειραιά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, για συκοφαντική δυσφήμηση επειδή ψήφισε και κοινοποίησε στο facebook στις 10/6/2019 ψήφισμα του AVAAZ που μας καλούσε να υπογράψουμε για να  μην γίνει ο Λαγός λαγός και φύγει για τις Βρυξέλλες.

Το ψήφισμα απευθυνόταν στο Συμβούλιο Εφετών και τον τότε υπ. Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου για να μην κάνουν δεκτή την αίτησή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα πριν δικαστεί για τα εγκλήματα που κατηγορείται.

«Ο Λαγός δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στο «συνωστισμό», απαραίτητο πια κλισέ για τη στοχοποίησή μου,  στο "μένος εναντίον των πατριωτικών ιδεωδών" και "όσων τα εκφράζουν πολιτικά" όπως το κόμμα της Χρυσής Αυγής, στην επίθεση εναντίον του από καθεστωτικά ΜΜΕ και εντολοδόχους δημοσιογράφους καθώς και σε συγκεκριμένα κέντρα που βρίσκονται πίσω μου και στοχεύουν στην ηθική του εξόντωση"», τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η Μαρία Ρεπούση. 

ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά: «Να ξέρει ο Λαγός ότι η Μαρία Ρεπούση δεν είναι μόνη!»

Την στήριξή της στη Μ. Ρεπούση δηλώνει με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι ο Λαγός «επαναλαμβάνει τη γνωστή πρακτική των φασιστών (και της νύχτας), να στοχοποιούν και να μηνύουν κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, όποιον/α στέκεται εμπόδιο στην εγκληματική δράση τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Καμία έκπληξη δε μας προκάλεσε το θράσος του ναζιστή χρυσαυγίτη Λαγού, να μηνύσει τη σ. Μαρία Ρεπούση, καθηγήτρια, πρώην βουλευτή και υποψήφια βουλευτή Α΄ Πειραιά με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, αγωνίστρια με πολύπλευρη δράση στην Αριστερά.

Καταδικασμένος ήδη ο Λαγός για τα εγκλήματά του στο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και κατηγορούμενος, δικαζόμενος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, δεν κάνει τίποτα καινούργιο. Επαναλαμβάνει τη γνωστή πρακτική των φασιστών (και της νύχτας), να στοχοποιούν και να μηνύουν κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, όποιον/α στέκεται εμπόδιο στην εγκληματική δράση τους.

Η «κατηγορία», χαρακτηριστικά αστεία. Νομίζει άραγε, πώς η Μαρία Ρεπούση θα τρομοκρατηθεί; Λάθος πόρτα χτυπά. Η απειλή του δεν βρίσκει στόχο. Ο φόβος είναι στη δική τους μεριά, απόλυτα δικαιολογημένα.

Να ξέρει ο Λαγός, ότι η Μαρία Ρεπούση δεν είναι μόνη και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, είμαστε στο πλευρό της."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)