to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:00 | 11.10.2019

Πολιτική

To ΕΛΚ ζητά έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία - Σιγή ιχθύος από τον Κυρ. Μητσοτάκη!

Παραθέτοντας τη σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέλος του οποίου είναι η Νέα Δημοκρατία, ο Δημ. Παπαδημούλης σχολιάζει: «Σιγή ιχθύος και νέα τούμπα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έταζε, προεκλογικά, βέτο!»


Στην ανακοίνωση, της οποίας τον σύνδεσμο παραθέτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το ΕΛΚ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «την επόμενη εβδομάδα, τα μέλη της ΕΕ θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια στρατηγικής σημασίας επιλογή αναφορικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων εισδοχής με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις, ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Τζόζεφ Ντόουλ, εκφράζει την υποστήριξή του για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία».

Και αν αυτό δεν είναι αρκετά σαφές, η ανακοίνωση καταλήγει: «...η απόφαση της επόμενης εβδομάδας είναι κρίσιμη και ιστορικής σημασίας για το μέλλον της ηπείρου μας. Το μονοπάτι της υποδοχής ως μέλη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας θα είναι μακρύ, αλλά είναι κάτι που πρέπει να χτίσουμε μαζί, και δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο. Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων είναι οι πιο στενοί μας σύμμαχοι: ιστορικά, γεωγραφικά, οικονομικά. Η ΕΕ δεν θα είναι πλήρης μέχρι αυτή η περιοχή να αποτελέσει μέρος της ένωσής μας».

Για όλα αυτά, σιγή ιχθύος από τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό.

Και ο Δημ. Παπαδημούλης σχολιάζει:

«Το ΕΛΚ, όπως και η Αριστερά, οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι, στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ζητά την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Σιγή ιχθύος κ νέα τούμπα από τον ⁦Κυριάκο Μητσοτάκη ⁩ που έταζε προεκλογικά βέτο!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)