to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 11.10.2019

Αθλητισμός

Ο Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή τον Τζόκοβιτς

Ακόμη μία σπουδαία διάκριση, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς


Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής, νίκησε με 3-6, 7-5, 6-3 τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Σανγκάη.

    Ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ και αφού προηγήθηκε με 3-0, κατάφερε με κύριο όπλο την παραδειγματική ψυχραιμία, να ξεπεράσει την όποια αντίδραση του Ελληνα πρωταθλητή και να κλείσει το σετ με 6-3.

    Γνωρίζοντας ότι δεν έχει τίποτε να χάσει, ο 20χρονος Τσιτσιπάς, άρχισε αποφασιστικά το δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-1, 3-2, 4-3, 5-4 και 6-5. Και μετά από ένα συναρπαστικό 12ο γκέιμ, ο Ελληνας (Νο 7 στον κόσμο) άσος «έσπασε» το σερβίς του Σέρβου και πήρε το σετ με 7-5.

    Ο Τσιτσιπάς είχε επανακτήσει την αυτοσυγκέντρωση του και με «καθαρό» μυαλό, έφερε σε δυσχερή θέση τον κορυφαίο τενίστα του πλανήτη, προηγούμενος με 3-1 γκέιμ. Κάπου εκεί, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ψυχολογική και η σωματική κόπωση του 37χρονου Τζόκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1. Ηταν το σημείο που εκμεταλλεύθηκε, ο «Tsitsifast», προκειμένου να διαχειρισθεί με... χειρουργική ψυχραιμία και ακρίβεια το υπόλοιπο του αγώνα και να φθάσει -εκμεταλλευόμενος το σερβίς του- στον θρίαμβο με 6-3. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει τον Στέφανο Τσιτσιπά για την μεγάλη του νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1 στη Παγκόσμια κατάταξη) στο τουρνουά Shanghai Masters και του εύχεται καλή συνέχεια για την κατάκτηση του τροπαίου. «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξακολουθεί, με το αστείρευτο ταλέντο, την προσπάθειά και τις επιτυχίες του να προβάλλει την Ελλάδα σε όλη τη γη» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)