to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:03 | 10.10.2019

Κοινωνία

«Μην κλείσετε τα σχολεία μας»: Κραυγή αγωνίας από κρατούμενους του Κορυδαλλού

Επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής στέλνουν κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εντός του καταστήματος κράτησης


Επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής στέλνουν κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εντός του καταστήματος κράτησης.

«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή», λένε οι κρατούμενοι, σημειώνοντας ότι «η φυλακή που κλείνει το σχολείο της, εγκαταλείπει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια για σωφρονιστική πολιτική, με συνέπεια να χάνεται η προοπτική για την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων».

Σύμφωνα με την επιστολή, που δημοσιεύει το alfavita.gr, οι κρατούμενοι αναφέρουν ότι «το σχολείο της δεύτερης ευκαιρίας και το ΙΕΚ που λειτούργησε με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, είναι ότι έχει επιμείνει για να θυμίζει πως οι φυλακές είναι σωφρονιστικά καταστήματα και όχι αποθήκες ψυχών».

Καλούν δε τους αρμόδιους «να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει και φέτος το ΙΕΚ Κ.Κ.Κορυδαλλού (ειδικότητα Γραφιστικής και Σκίτσου)» και «να στελεχωθεί πλήρως το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας του καταστήματος».

Αναλυτικά η επιστολή:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΊΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ ΑΝΤΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

《Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλεινει μια φυλακή》...

...Η φυλακή που κλείνει το σχολείο της, εγκαταλείπει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια για σωφρονιστική πολιτική, με συνέπεια να χάνεται η προοπτική για την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων. Το σχολείο της δεύτερης ευκαιρίας και το ΙΕΚ που λειτούργησε με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, είναι ότι έχει επιμείνει για να θυμίζει πως οι φυλακές είναι σωφρονιστικά καταστήματα και οχι αποθήκες ψυχών...

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Την γενική γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής

Νικολάου Σοφία και την υπεύθυνη στο Υπ. Παιδείας για την εκπαίδευση στα καταστήματα κράτησης Λευτεριώτου Πιέρα

Α. Να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει και φέτος το ΙΕΚ Κ.Κ.Κορυδαλλού (ειδικότητα Γραφιστικής και Σκίτσου)

Β. Να στελεχωθεί  πλήρως το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας του καταστήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)