to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 04.10.2019

Πολιτική

Εσωκομματικές διαφωνίες στη ΝΔ για το προσφυγικό

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, επιβεβαιώνει τα εσωκομματικά «φαγώματα» στη ΝΔ, καθώς «γαλάζια» στελέχη κρατούν σαφείς αποστάσεις από την πολιτική του Μαξίμου για το προσφυγικό


Εσωκομματικές «γκρίνιες» με αφορμή το προσφυγικό φαίνεται πως αντιμετωπίζει η ΝΔ, με τους μεν «γαλάζιους» τοπικούς άρχοντες να αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες «στα εδάφη τους» και το δε Μέγαρο Μαξίμου να προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες. Τις εσωκομματικές διαφωνίες επιβεβαίωσε ο ευρωβουλευτής της Πειραιώς Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter «κάρφωσε» όλους τους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Ειδικότερα έγραψε «Μεγάλες στιγμές. Οι περιφερειάρχες στις συσκέψεις με κυβερνητικούς λένε ναι στη δημιουργία δομών υποδοχής στην ενδοχώρα. Η Ενωση Περιφερειών όμως διαφωνεί. Εως ότου αποφασίσουν τι θα κάνουν με τις 10000 μετανάστες &πρόσφυγες που πρέπει να φύγουν από τα νησιά, θα έλθουν 20000..», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ».

Εχθές, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις πολιτικές της κυβέρνησης για το προσφυγικό, λέγοντας πως «οι ακραίες φωνές θα πρέπει να σταματήσουν, θα πρέπει να εξαλειφθούν». «Οι νοοτροπίες Όρμπαν και Σαλβίνι είναι βήματα πίσω και όχι μπροστά», δήλωσε την ώρα που το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για το προσφυγικό είναι ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. «Πρέπει να προστατεύσουμε τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες», τονίζοντας πως θα πρέπει να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βοήθεια σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς εξαιρέσεις. Όταν του επισημάνθηκε πως πολλοί στην κυβέρνηση δεν συμφωνούν με αυτή τη θέση, καθώς με σχετική απόφαση στερείται από τους πρόσφυγες το ΑΜΚΑ και ακολούθως εμποδίζεται η περίθαλψή τους, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τόνισε πως «δεν θα σχολιάσει κάτι άλλο: Ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους». «Εμένα ρωτήσατε και εγώ σας απαντάω», είπε, «αδειάζοντας» τις ακραίες φωνές της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Χαρίτσης: Το μόνο αποτέλεσμα που έχουμε δει από τη Ν.Δ. στο προσφυγικό είναι ένα γενικευμένο μπάχαλο (βίντεο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)