to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 03.10.2019

Πολιτική

Η ώρα της κρίσης για τον Μ. Σχοινά και η προτροπή του Δημ. Παπαδημούλη

«Ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του μυρίζει ρατσισμό. Ο Γιούνκερ έχει ήδη ζητήσει την αλλαγή του. Ας το ζητήσει σήμερα ο ίδιος», σημειώνει μέσω twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


Σήμερα, Πέμπτη 3/10 (στις 19:30 ώρα Ελλάδος), λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες η ακρόαση του Μαργαρίτη Σχοινά κάτι που αποτελεί μία ακόμη δοκιμασία για τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο τίτλος άλλωστε του χαρτοφυλακίου του κ. Σχοινά περί «προστασίας του Ευρωπαικού τρόπου ζωής» μυρίζει ρατσισμό και εύλογα έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Μέχρι την επόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου όλοι οι υποψήφιοι επίτροποι θα έχουν απαντήσει επί τρεις ώρες σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών προκειμένου να αποδείξουν την επάρκειά τους.

Ο Δημ. Παπαδημούλης καλεί τον κ. Σχοινά να ζητήσει την αλλαγή του τίτλου του, αλλαγή την οποία έχει ζητήσει ήδη και ο Γιούνκερ:

Από την πλευρά του, ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε από τη δική του μεριά πως το ευρωκοινοβούλιο συσπειρώνεται σε ευρύτερες συμμαχίες έναντι των υποψηφίων επιτρόπων, δίνοντας το δικό του μήνυμα μετά τον διορισμό της Ούρσουλα φορ ντερ Λάιεν.

Όπως είπε, για πρώτη φορά αποκλείονται δύο επίτροποι από τη διαδικασία ακόμα των ακροάσεων (Ουγγαρίας και Ρουμανίας) κάτι που είναι θετικό έναντι του διορισμού της φορ ντερ Λάιεν “από το παράθυρο”. Σημείωσε δε πως το μεταναστευτικό είναι ένα καυτό ζήτημα και θα δούμε εκ του αποτελέσματος το πώς μπορεί να λειτουργήσει το νέο πλάνο της Επιτροπής, καθώς και την αποτελεσματικότητα που μπορεί να δείξει ως προς την Τουρκία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)