to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συγγνώμες

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ακυρώσει την προεκλογική Ν.Δ.


Έχει χαθεί το παιχνίδι στη Μόρια. Αψευδής μάρτυρας η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. «Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα» γράφει η ανακοίνωση της ηγεσίας που διόρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ομολογεί δηλαδή ότι ούτε γνωρίζει τι γίνεται στον καταυλισμό ούτε μπορεί να μάθει και απλώς αναπαράγει «πληροφορίες». Ελπίζουμε πληροφορίες επεξεργασμένες από την ΕΥΠ, που βρίσκεται (και ορθώς) στην περιοχή, διότι αλλιώς στο πρόβλημα οξύτατης ιδεοληψίας και επιχειρησιακής ανικανότητας για το προσφυγικό προστίθεται και η έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα σε κρατικές υπηρεσίες.

Και τι κάνει τώρα η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα; Μετακινήσεις από τα νησιά στο εσωτερικό. Αυτό δηλαδή που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος (ως σοβαρό κόμμα) είχε προγραμματίσει μετακινήσεις και για την περίοδο της επόμενης κυβέρνησης, αλλά η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν τις έκανε.

Έχει χαθεί παιχνίδι και στο “Μακεδονικό”. Σύμφωνα με τις διαρροές της κυβέρνησης, στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ομόλογό του Ζ. Ζάεφ. Σε ποια χώρα ο Ζ. Ζάεφ είναι «ομόλογος» του Κ. Μητσοτάκη μας το έκρυψαν οι κυβερνητικές πηγές. Όμως η υιοθέτηση της πολιτικής (και της συμφωνίας) του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται. Η Ν.Δ. πιέζει τα Σκόπια “να τηρήσουν και να τιμήσουν» τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη συμφωνία που, κατά τον Κ. Μητσοτάκη, ήταν προϊόν συναλλαγής ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τον Αλ. Τσίπρα.

Και την ίδια ώρα ο Κ. Μπακογιάννης απαγορεύει στους «μακεδονομάχους» να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν διανοήθηκε!

Έχει χαθεί το παιχνίδι και για το Μάτι. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης απέδωσε την καταστροφή στην κλιματική αλλαγή. Λογικό. Πού να την αποδώσει; Στον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλα, τον οποίο ο Αλ. Τσίπρας απέπεμψε και εκείνος τον επανέφερε ως διορισμένο γενικό γραμματέα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Έχει χαθεί το παιχνίδι και στην οικονομία. Όχι γιατί οι θεσμοί διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν 1,2 δισεκατομμύρια για τις φοροαπαλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά γιατί η Ν.Δ. δεν θέτει τώρα ζήτημα μείωσης των πλεονασμάτων και γιατί παραδέχεται ότι δεν παρέλαβε καμένη γη. Όπως παραδέχεται ότι δεν υπάρχει τέταρτο Μνημόνιο, αλλιώς πώς μειώνει τη φορολογία σε πλούσιους και φτωχούς;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει ακυρώσει την προεκλογική Ν.Δ.. Χωρίς να ομολογήσει ότι έκανε λάθος, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη.

Όμως αυτή η επιλογή έχει ένα αποτέλεσμα: Η Ν.Δ. γίνεται συνεχιστής της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Και σταδιακά θα γίνει ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά χωρίς την κοινωνική αλληλεγγύη και με τη φθορά της εξουσίας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)