to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 28.09.2019

Πολιτική

Μαζί με τον Ζ. Ζάεφ: Σε ημερίδα του Economist για τα Δυτ. Βαλκάνια θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στη συνεδρία με θέμα «Τα επόμενα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικά Βαλκάνια- Πώς διαμορφώνεται το βαλκανικό τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργανώνει το περιοδικό Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια με τίτλο "Western Balkan Summit- Reinforcing the momentum for European integration" (Σύνοδος Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων- Ενίσχυση της δυναμικής για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση) και θα διεξαχθεί στα Σκόπια, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

   Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στις 10.00 π.μ. στη συνεδρία με θέμα «Τα επόμενα βήματα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για τα Δυτικά Βαλκάνια- Πώς διαμορφώνεται το βαλκανικό τοπίο μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών», μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

   Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει τη σημασία που είχε η Συμφωνία, για τη σταθερότητα στην περιοχή και την αναζωογόνηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, όπως προσθέτουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, θα υπογραμμίσει την αξία που έχει η συνέχιση της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στα Βαλκάνια και η προώθηση των σχέσεων Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, για την περιοχή και την Ευρώπη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)