to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πόσους τσιμεντόλιθους ακόμα θα βάλουν;

Έχουν συμπληρωθεί ογδόντα ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και ενώ κάθε πρωί περιμένουμε πως θα μας ξυπνήσουν οι μπουλντόζες του υπουργού Ανάπτυξης και οι οδοστρωτήρες του πρωθυπουργού το μόνο που έχουμε δει είναι το μυστρί ενός εργάτη που κάνει μεροκάματα χτίζοντας πόρτες και παράθυρα κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας.


Επενδυτές περιμέναμε να χτίσουν καζίνο και να σηκώσουν ουρανοξύστες στο Ελληνικό και μας προέκυψαν κάτι χτίστες του Χρυσοχοΐδη να αποκαθιστούν χαράματα τη νομιμότητα στην πρωτεύουσα, σφραγίζοντας με τσιμεντόλιθους όποια χαραμάδα είχε απομείνει να περνάει λίγη ανθρωπιά και ελπίδα για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Έτσι χτίζεται το νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας. Με επικοινωνιακούς τσιμεντόλιθους που έρχονται και μπαλώνουν τις συνεχείς πολιτικές μετατοπίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που από τις κραυγές, τις απειλές και τα αναθέματα της αντιπολιτευτικής περιόδου προσγειώνονται ανώμαλα σε ξένα χωράφια καθώς η ανάγκη της έξωθεν καλής μαρτυρίας υποχρεώνει την κυβερνώσα Ν.Δ. να κρύψει την μισαλλοδοξία που έσπειρε ώστε να επιστρέψει στην εξουσία. Για κάθε πολιτική στροφή της κυβέρνησης και μια εκκένωση κατάληψης. Για κάθε κυβίστηση του πρωθυπουργού και μια αστυνομική επίδειξη δύναμης στα Εξάρχεια. Για κάθε διάψευση της μεσαίας τάξης και μια μερίδα «εθνικής» ή «ορθόδοξης» συνείδησης σερβιρισμένης από τα βραδινά δελτία ειδήσεων. Για κάθε προδομένο μακεδονομάχο και μια «σύλληψη κοντέινερ» στα Εξάρχεια σε ζωντανή σύνδεση με τον ΣΚΑΪ.

Και οι προεκλογικές ακρότητες να μπαλώνονται με τσιμεντόλιθους και φτηνή νομιμότητα στην πλάτη κάποιων συνήθων υπόπτων που χρόνια τώρα αποτελούν τα μόνιμα θύματα του κοινωνικού αυτοματισμού της Δεξιάς.

Έτσι λοιπόν, σε κάθε διάψευση της «μεσαίας τάξης» μπαίνει κι ένας τσιμεντόλιθος νομιμότητας και το τείχος όλο και ψηλώνει. Έτσι λοιπόν, σε κάθε μετατόπιση από τις προεκλογικές κραυγές κι ένας ακόμη τσιμεντόλιθος και το τείχος να σηκώνεται ακόμη πιο ψηλά και να κόβει τη θέα του τηλεοπτικού κοινού από την πραγματικότητα. Ενός τηλεοπτικού κοινού που όσο περιμένει τους επενδυτές που θα απογειώσουν την ανάπτυξη μαζί και με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ικανοποιείται με το χτίσιμο κάποιων καταλήψεων στέγης, την έξωση κάποιων «λάθρο» και την τυφλή καταστολή στα Εξάρχεια.

Με ενδιαφέρον λοιπόν θα περιμένουμε πού θα μπουν οι επόμενοι τσιμεντόλιθοι ή πού θα επέμβουν τα ΜΑΤ για να μπαλωθεί η μετεκλογική ανακάλυψη της κλιματικής αλλαγής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί όλο και κάποιοι θα την πληρώσουν πάλι τη μετατόπιση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)