to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 25.09.2019

Κοινωνία

Προβληματισμό για την απολιγνιτοποίηση εκφράζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει και τη διαφωνία της με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και με την μείωση της έκπτωσης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού που ισχύει τώρα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ.


Προβληματισμό για την κατάργηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη ως το 2028 εκφράζει η ΓΕΝΟΠ μετά από συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου. Ειδικότερα αναφέρεται στις συνέπειες «για τη λιγνιτική παραγωγή, την πορεία (ίσως και την ύπαρξη) της ίδιας της ΔΕΗ, την ασφάλεια και την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας καθώς και για το -μη δυνάμενο να εκτιμηθεί - οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας όπου υπάρχει λιγνιτική δραστηριότητα της ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει ωστόσο την τεράστια επιβάρυνση που υπέστη η ΔΕΗ από την αύξηση του κόστους αγοράς των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (εκπομπές που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη λιγνιτική παραγωγή) όπως και από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ οι οποίες πρόκειται να καταργηθούν με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Στο ΔΣ συζητήθηκαν επίσης τα αποτελέσματα των συναντήσεων που πραγματοποιηθήκαν το προηγούμενο διάστημα με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Ενέργειας κκ Κ.Χατζηδάκη και Γερ. Θωμά καθώς και με τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΔΕΗ Γ. Στάσση. Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει τη διαφωνία της με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και με την μείωση της έκπτωσης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού που ισχύει τώρα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)