to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:20 | 25.09.2019

Πολιτική

Κωλοτούμπες εξωτερικού

Ο Μητσοτάκης ομολόγησε την άθλια επιχείρηση μικροκομματικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας στο Μάτι δηλώνοντας από το βήμα του ΟΗΕ ότι η φονική πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και λίγο αργότερα έβγαλε τη στολή του "Μακεδονομάχου" και ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών...


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τις κυβιστήσεις Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη καυτηριάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας την Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η απευθείας συνέπεια της κλιματικής αλλαγής» και δεν θύμισε καθόλου τον... εαυτό του, που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πρωτοστατήσει στην άθλια εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι για ψηφοθηρικούς λόγους.

Για την προεκλογική ΝΔ η τραγωδία στο Μάτι ήταν συνέπεια της «ανεπάρκειας» και των «εγκληματικών λαθών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» και για τον μετεκλογικό (πρωθυπουργό πλέον) Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. 

Γι' αυτό και ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να ζητήσει έστω «μια συγγνώμη στην μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς», ο Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε για «υποκρισία, τυμβωρυχία και αναξιοπιστία» και η Ρένα Δούρου για «κατάρρευση μιας τεράστιας επιχείρησης παραπληροφόρησης και σκύλευσης των νεκρών».

Δεν ήταν όμως παρά μόνον η πέμπτη ηχηρή «κωλοτούμπα» (μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές!) Μητσοτάκη μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών – μια «κωλοτούμπα» που ειδικά σε ό,τι αφορά το Μάτι είχε ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας μέρα της διακυβέρνησης της ΝΔ, όταν τοποθετήθηκε στην θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Κωνσταντίνος Τσουβαλας, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ την… κεφαλή του οποίου ζητούσε επί πίνακι η ΝΔ την επόμενη της καταστροφής στο Μάτι.

Ακολούθησε η, εξίσου μεγαλειώδης, κυβίστηση στην συμφωνία των Πρεσπών, κυβίστηση η οποία ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, σε σχετική δήλωσή του, ανέφερε:

Ο Πρωθυπουργός  δυστυχώς συνεχίζει και στο ταξίδι του στην Αμερική την γνωστή τακτική της διγλωσσίας και δεν αξιοποιεί το διπλωματικό κεφάλαιο που αποκόμισε η χώρα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να προωθήσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Και όλα αυτά ενώ παρά τους κυβερνητικούς λεονταρισμούς και  εξαγγελίες, καθυστέρηση παρατηρείται τόσο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Επιτροπής για τα εμπορικά σήματα όσο και αυτής για τα σχολικά βιβλία. Κατέθεσα σήμερα επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών με την οποία του ζητώ να τοποθετηθεί επί όλων αυτών των θεμάτων, ώστε να μη χαθεί, λόγω αδράνειας και υποκρισίας, η προωθητική δύναμη της Συμφωνίας.

Τα πλεονάσματα στις καλένδες

Η τρίτη κωλοτούμπα της ΝΔ αφορά στην οικομομία (και την ιλιγγιώδη ανάπτυξη) και τη διατύπωσε γλαφυρά ο Ευ. Τσακαλώτος:  

«Μας λέγανε ότι φέραμε 4ο μνημόνιο και ότι καταστρέψαμε την οικονομία, τώρα «υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για θετικά μέτρα και οι στόχοι θα πιαστούν».

Μας λέγανε ότι θα διαπραγματευτούν μείωση των πλεονασμάτων, τώρα το παραπέμπουν στο μακρινό μέλλον και αρνούνται ακόμα και να συζητήσουν το escrow account Μας λέγανε για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και κατέβαιναν σε συλλαλητήρια για την Μακεδονία, τώρα «θα την τιμήσουν την συμφωνία».

Μας λέγανε μπουλντόζες στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τώρα που αποχώρησαν οι επενδυτές μας λένε «ελληνικό το Ελληνικό».

Προσφυγικό

Η κυβίστηση… υπ’ αριθμόν τέσσερα, ήρθε στο προσφυγικό. Προεκλογικά ήταν ο «ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ» εκείνος που άνοιγε τα σύνορα και καλούσε τους πρόσφυγες «να λιάζονται» στις πλατείες – μετεκλογικά, και κατά τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Κουμουτσάκο, οι λόγοι για την  αύξηση των προσφυγικών ροών «δεν περιορίζονται στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες», αλλά «έχουν σαφή γεωπολιτικά χαρακτηριστικά».

«Ξέρετε, τους πρόσφυγες δεν τους φέρνει τελικά η κυρία Τασία να λιάζονται, τους πρόσφυγες τους δημιουργούν ο πόλεμος και οι γεωπολιτικές συνθήκες. Α, και τα σύνορα στη θάλασσα είναι δύσκολο τελικά να τα φυλάξεις - εκείνο που είχε πει δηλαδή ο Τσίπρας και η Ν.Δ. του είχε επιτεθεί ότι παραιτείται από τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας», σχολιάζει σχετικά η «Αυγή» στο κύριο άρθρο της.

Η σκευωρία που έγινε φιάσκο

Η επόμενη «κωλοτούμπα» ήρθε δια της υπόθεσης «Νοvartis 2». Η θεωρία της «πολιτικής σκευωρίας» με εμπνευστή τον Τσίπρα και εκτελεστικό βραχίονα τον περίφημο «Ρασπούτιν» κατέληξε σε επιδειξη… πολιτικής μεγαλοψυχίας από Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο Τσίπρας τίθεται εκτός κάδρου και η κυβέρνηση… στρίβει δια της Προανακριτικής  - μιας Προανακριτικής η οποία θα έχει ως μόνον κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και, κατά όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να οδηγήσει σε επιστροφή του φακέλου στην Δικαιοσύνη. Κοινώς, η «σκευωρία» ξέμεινε από «σκευωρούς» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει να κλείσει άρον άρον την υπόθεση μαζί με τα εσωκομματικά του μέτωπα.

Τις περισσότερες από τις προαναφερθείσες κωλοτούμπες καυτηριάζει με σχόλιό του και ο Δημ. Παπαδημούλης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)