to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:40 | 18.09.2019

Πολιτική

Να μην αφήσουμε να «ξεχαστεί» η ουσία του σκανδάλου: Το σχόλιο Μπαλάφα για την υπόθεση Novartis

Τις εξελίξεις σχετικά με τη δικογραφία της Novartis σχολίασε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γ. Μπαλάφα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.


Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το τεράστιο σκάνδαλο Novartis μεθοδεύοντας δίωξη-φαρσοκωμωδία εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου, ενώ για ρεβανσιστική και διχαστική η πολιτική της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Τις εξελίξεις σχολίασε o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

O Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  και τους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου και Μ. Αναστασοπούλου, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και την απόφαση να μην συμπεριληφθεί στην προανακριτική ο Αλέξης Τσίπρας:

«Ας μιλήσουμε με τα γεγονότα και για την ουσία. Είμαστε λίγες μέρες  μετά την παρουσία και του κ. Μητσοτάκη, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.  Η παρουσία του  κ. Μητσοτάκης  είχε συνοδευτεί με μία μεγάλη προσδοκία, ότι θα μιλήσει και θα κάνει πάταγο. Αλλά δεν έκανε.  Αντιθέτως, πάγωσε τους νεοδημοκράτες. Η δε παρουσία του Τσίπρα ανέδειξε τις ουσιαστικές διαφορές, ανάμεσα στο δικό μας πρόγραμμα και στις μετεκλογικές ενέργειες της ΝΔ.

Έπρεπε, λοιπόν, να υπάρξει ένα είδος αποπροσανατολισμού και έτσι φτάσαμε να βλέπουμε να εκτυλίσσεται μία φαρσοκωμωδία. Το λέω αυτό γιατί ενώ η ουσία της  υπόθεσης Novartis είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο, κάτι που έχουν πει τόσο το FBI,  όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και να αναδείξουμε αυτή την ουσιώδη πλευρά, το ξεχνάνε. Αντί, δηλαδή, να συζητάμε το σκάνδαλο, την εξελισσόμενη διαλεύκανση του και την δικογραφία που εδώ και δύο βδομάδες έχει πάει στη Βουλή, συζητάμε για τη δήθεν σκευωρία πολύ περισσότερο καιρό, πολύ πριν έρθει η υπόθεση στη Βουλή. Θα έπρεπε η συζήτηση να γίνεται για αυτούς που διέπραξαν το σκάνδαλο και όχι να συζητάμε γι’ αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο.

Ο κόσμος πρέπει να θυμηθεί την ουσία του σκανδάλου, την απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων από τα κρατικά ταμεία, τα χρήματα του ελληνικού λαού, δηλαδή.

Σε σχέση με τη μη εμπλοκή του Τσίπρα στη δικογραφία, το σχόλιο μου είναι το εξής:  Αν δεν ήταν πολιτικά δειλός,  όποιος έχει μιλήσει για το ζήτημα της δήθεν σκευωρίας και τις ευθύνες της ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να εγκαλέσει και τον Τσίπρα. Διαφορετικά οι μέχρι πρόσφατες δηλώσεις για εμπλοκή του, αποδεικνύεται μια ανοησία. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Και να υπάρχουν ευθύνες από τον Τσίπρα και να μην εγκαλείται.  Ή είναι πολιτικά δειλοί , και προσπαθούν να ικανοποιήσουν και το ακροατήριο του Σαμαρά ή λένε μπαρούφες».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)