to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αφρική

Τι πιο ορθό και άριστο από το να διορίζεις στα κρατικά κανάλια έναν εμπλεκόμενο σε παραπληροφόρηση;


Χθες σε μία αφρικανική χώρα ο πρόεδρος της κυβέρνησης διόρισε πρόεδρο στο κρατικό κανάλι τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του. Ο προτεινόμενος εγκρίθηκε από το Κογκρέσο της αφρικανικής χώρας, το οποίο φυσικά ελέγχει ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

Επρόκειτο όμως ταυτόχρονα για ένα παιχνίδι της μοίρας, καθώς συναντήθηκαν δύο πρόσωπα που κάποτε είχαν πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή fake news -και τι πιο ορθό και άριστο από το να διορίζεις στα κρατικά κανάλια έναν εμπλεκόμενο σε παραπληροφόρηση;

Η «ζωγραφιά» είχε γίνει όταν ο πρόεδρος του Κογκρέσου αυτής της αφρικανικής δημοκρατίας μαζί με τον προτεινόμενο για το κρατικό κανάλι ανήκαν και οι δύο στην αντιπολίτευση και μάλιστα στο ίδιο κόμμα.

Εκείνη, λοιπόν, την όχι ιδιαίτερα μακρινή περίοδο ο νυν πρόεδρος του Κογκρέσο, της αφρικανικής χώρας, ως γερουσιαστής της αντιπολίτευσης, είχε διαρρεύσει λάθος αποτέλεσμα σε μία μυστική ψηφοφορία που γινόταν στο Κογκρέσο εμφανίζοντας την τότε κυβέρνηση να χάνει την ψηφοφορία.

Ο δε νέος πρόεδρος του κρατικού καναλιού, λειτουργώντας ως διευθυντής του γραφείου Τύπου, τηλεφωνούσε σε διευθυντές και αρχισυντάκτες και τους μετέφερε το ψευδές αποτέλεσμα -από την πλευρά τους οι διευθυντές και αρχισυντάκτες το μετέδωσαν χωρίς να το ελέγξουν. Όταν ανακοινώθηκε το επίσημο αποτέλεσμα, που ήταν υπέρ της τότε κυβέρνησης, ούτε ο νυν πρόεδρος του Κογκρέσο, ούτε ο νυν πρόεδρος του κρατικού καναλιού ανέλαβαν την ευθύνη για τα ψέματα που διακινούσαν. Άλλωστε δεν τους ζητήθηκε από κανέναν.

Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα γεγονότα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι σήμερα ο πρόεδρος του Κογκρέσου παραμένει πιστός στο κόμμα, που ήταν και όταν παραπληροφορούσε. Αντίθετα ο πρόεδρος του κρατικού καναλιού και δηλώνει και είναι ακομμάτιστος. Μάλιστα, όταν μία λευκή γερουσιαστής τόλμησε να υπενθυμίσει την κομματική ταυτότητα που είχε κάποτε ο πρόεδρος του κρατικού καναλιού, της είπαν μέσες - άκρες ότι είναι ρατσίστρια, κατηγορία πολύ βαριά στις χώρες της Αφρικής, με αποτέλεσμα εκείνη να σιωπήσει. Όμορφα και παστρικά πράγματα.

Ευτυχώς αυτές οι ειδήσεις αλιεύονται μόνο στο διεθνές δελτίο, γιατί η Ελλάδα μας ανήκει στον δυτικό κόσμο και στη δημοκρατική Ευρώπη. Και αυτές είναι περιοχές του πλανήτη όπου η τοποθέτηση κομματικών σε θέσεις του δημόσιου τομέα οι οποίες πρέπει να στελεχώνονται από μη κομματικούς γίνεται πρώτο θέμα και επικρίνεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)