to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 17.09.2019

Διεθνή

Η Λαγκάρντ «σνόμπαρε» το Ευρωκοινοβούλιο που σήμερα ενέκρινε το διορισμό της στην ΕΚΤ

Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν τον διορισμό της με 394 ψήφους, έναντι 206 κατά και 49 αποχών - «Η κα Λαγκάρντ σήμερα αποφάσισε να απουσιάσει, σνομπάροντας το ΕΚ. Ίσως είναι συνηθισμένη από τον τρόπο που λειτουργούσε, ως επικεφαλής του ΔΝΤ» το σχόλιο Παπαδημούλη - «Η Λαγκάρντ εκπροσωπεί το δόγμα του "σοκ και δέος"που οδήγησε στα μνημόνια» το σχόλιο πορτογάλου ευρωβουλευτή της Αριστεράς κατά τη σημερινή διαδικασία


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε σήμερα τον διορισμό της Κριστίν Λαγκάρντ ως επόμενης προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό.

Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν τον διορισμό της με 394 ψήφους, έναντι 206 κατά και 49 αποχών στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο Λουξεμβούργιος Ιβ Μερς ψηφίσθηκε επίσης από το Ευρωκοινοβούλιο για τη θέση του αντιπροέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ με 379 ψήφους υπέρ, 230 κατά και 69 αποχές.

«Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι εξαιρετική επιλογή και έχει την πλήρη υποστήριξή μου», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία απευθυνόμενος στην ολομέλεια ο κεντροδεξιός τσέχος ευρωβουλευτής Λούντεκ Νίντερμαγερ.

Η Λαγκάρντ δεν ήταν παρούσα, παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί - προκαλώντας και το σχετικό σχόλιο από τον Δημ. Παπαδημούλη και την Μανόν Ομπρί της Ευρωομάδας της Αριστεράς:

Επιδέξια διαπραγματευτής, αλλά με μικρή εμπειρία στη νομισματική πολιτική, η Λαγκάρντ επελέγη τον Ιούλιο από τους ηγέτες της ΕΕ για να αντικαταστήσει από την 1η Νοεμβρίου τον Μάριο Ντράγκι στο πηδάλιο του πιο ισχυρού οικονομικού θεσμού της Ένωσης.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα επισημοποιήσουν τον διορισμό της για οκταετή θητεία κατά τη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

«Η Λαγκάρντ εκπροσωπεί το δόγμα του "σοκ και δέος"που οδήγησε στα προγράμματα προσαρμογή»  (σ.σ.: δηλαδή τα μνημόνια), το σχόλιο πορτογάλου ευρωβουλευτή της Αριστεράς κατά τη σημερινή διαδικασία:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)