to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 03.09.2019

Πολιτισμός

Χρ. Γιαννούλης: Πώς μπορούν να μας δανείσουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα οι κλεπταποδόχοι;

«Ο αγώνας της Μελίνας, του Παντερμαλή και όλων των προσωπικοτήτων για τα μάρμαρα του Παρθενώνα κουμπώνει με την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη προς τον Μπόρις Τζόνσον;» αναρωτήθηκε δημόσια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Τσίπρας: Τουλάχιστον αφελής η πρωτοβουλία Μητσοτάκη για τον δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα

«Ο αγώνας της Μελίνας, του Παντερμαλή και όλων των προσωπικοτήτων για τα μάρμαρα του Παρθενώνα κουμπώνει με την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη προς τον Μπόρις Τζόνσον;» αναρωτήθηκε δημόσια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM.

Ο Χρήστος Γιαννούλης δήλωσε ότι στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει «μία εθνική γραμμή την οποία χάραξαν εξαιρετικά σημαντικοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, λέγοντας ότι αυτή η κληρονομιά είναι περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διευκόλυνσης και δανεισμού από το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο στην ουσία ήταν ο κλεπταποδόχος των μαρμάρων.»

Προειδοποίησε επίσης πως «αν αρχίσουμε να παγιώνουμε την άποψη ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς παραμονής των μαρμάρων στο Βρετανικό Μουσείο θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα στην πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια.»

Ζήτησε επιπλέον να ακουστεί η γνώμη των ειδικών για το εάν η πρόταση για δανεισμό των μαρμάρων σχετίζεται με τη μέχρι τώρα εθνική πολιτική και στρατηγική στο ζήτημα. «Θέλω να ακούσω τη γνώμη των ειδικών. Θέλω να ακούσω την άποψη του κ. Δ. Παντερμαλή, Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, τον οποίο σέβομαι και τιμώ, και η γνώμη του θα συμβάλει και στη διαμόρφωση της δικής μου γνώμης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Καυτηρίασε την κοινοβουλευτική πρακτική της νέας κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «πολύ χαμηλό το ποσοστό καλής νομοθέτησης της Νέας Δημοκρατίας, όταν η αντιπολίτευση ανταποκρίνεται σε ένα από τα τέσσερα νομοσχέδια της κυβέρνησης.»

Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι «είναι ένα εθνικό ζήτημα που δε λύνεται με αφηγήματα του ποδαριού ότι τα πάντα καταστράφηκαν σε 4,5 χρόνια. Μέσα σε 4,5 χρόνια δεν ξαναχτίζεται μία χώρα που γκρεμίστηκε συστηματικά επί πάρα πολλά χρόνια.»

Κατηγόρησε επίσης τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να αποκρύψει τις ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεών της, δηλώνοντας πως «το ελληνικό κράτος συστάθηκε το 2015 κατά τη Νέα Δημοκρατία. Όμως τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, όπως και της ΔΕΗ, κάποιοι άλλοι τα παίζανε στα Χρηματιστήρια, σαν να ήταν δικό τους κομπόδεμα. Κάποιοι άλλοι πήγαιναν με ένα χαρτί ή με μία χαρτοπετσέτα και διορίζονταν στη ΔΕΗ. Μη φτάσουμε δηλαδή να τιμούμε την ίδρυση του ελληνικού κράτους το Σεπτέμβρη του 2015, ενώ πάμε να τιμήσουμε τα 200 χρόνια της ύπαρξής του.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)