to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 02.09.2019

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: Το παιδικό όνειρο της ΝΔ ήταν μετά την Ολυμπιακή να παραχωρηθεί και η ΔΕΗ σε ιδιώτες

“Το προσφυγικό δεν είναι ένα ελληνικό θέμα” τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, “Είναι ένα θέμα που λύνεται μόνο με την αλληλεγγύη της Ευρώπης, και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.”


“Το προσφυγικό δεν είναι ένα ελληνικό θέμα” τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του OPEN. “Είναι ένα θέμα που λύνεται μόνο με την αλληλεγγύη της Ευρώπης, και σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.”

Χαρακτήρισε τραγικό το “λάθος της ΝΔ που νομιμοποίησε την Τουρκία ως επίσημο συνομιλητή σε διμερές επίπεδο για το θέμα των ροών, καλώντας τον Τούρκο πρέσβη στο ΥΠΕΞ. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν, και αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο διάλογος να γίνεται μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας.”

Υποστήριξε επιπλέον ότι “η υποστελέχωση των υπηρεσιών και η διαδικασία έκδοσης ασύλου ή μεταφοράς προσφύγων σε άλλες χώρες και πάλι δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα. Η αλλαγή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου που προτείνει η ΝΔ θα δημιουργήσει ένα δικαστικό χάος, καθώς θα πολλαπλασιαστεί το ήδη αυξημένο ζήτημα των χρόνων στα δικαστήρια.”

“Η προώθηση από τα νησιά προς την ενδοχώρα σταμάτησε γιατί κυριάρχησαν οι αντιδράσεις ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, κυρίως από το χώρο της ΝΔ” δήλωσε ο Χρ. Γιαννούλης, για να συνεχίσει λέγοντας ότι “το να φύγουν 1000 άνθρωποι από τη Μόρια και να πάνε σε ξενοδοχεία, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται ήδη γι’ αυτό το σκοπό στα Γρεβενά και την Κοζάνη, θα ήταν ένα σημαντικό σημείο αποφόρτισης. Σταματάει όμως, γιατί προέχει το πολιτικό και το μικροκομματικό συμφέρον.”

Ο Χρ. Γιαννούλης υποστήριξε πως “η ΝΔ, θεωρώντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου μια πάλλευκη επιταγή υπογεγραμμένη από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, προσπαθεί να χτίσει το αφήγημα “ξεπουλήστε τα πάντα, παραδώστε τα στους ιδιώτες”. Από εργολάβους καθαριότητας έναντι των εργαζομένων έως τη ΔΕΗ. Το παιδικό όνειρο της ΝΔ ήταν, μετά την Ολυμπιακή, να παραχωρηθεί και η ΔΕΗ σε ιδιώτες.”

Για το θέμα της ΔΕΗ τόνισε ότι δε θα ακολουθήσει τη ρητορική “στα όρια του κιτρινισμού, που λέει “ας πληρώσει και η ΝΔ τις 600.000 ευρώ που χρωστάει στη ΔΕΗ”. Υπάρχουν όμως 200 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει το ελληνικό δημόσιο στη ΔΕΗ και υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα να δοθούν για να ξεκινήσει ένα σχέδιο εξυγίανσης ή βελτίωσης των συνθηκών. Αντί αυτού όμως πλάθουμε το μύθο της καταστροφής για να πουλήσουμε πιο εύκολα. Και αυτό φοβάμαι ότι θα επιβεβαιώσει ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.”

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο ευχήθηκε “να μη γίνει η Θεσσαλονίκη το Σάββατο πεδίο άσκησης υπέρμετρης αστυνομικής βίας, όπως τα Εξάρχεια τις τελευταίες μέρες. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων μας μεταφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες πέφτει βλακωδώς υπερβολικό ξύλο χωρίς λόγο αλλά και χωρίς αποτέλεσμα.”

Σχετικά τέλος με την παραχώρηση στρατοπέδων στους πολίτες ο Χρ. Γιαννούλης τόνισε ότι “αν πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης ότι καταργώντας τις παραχωρήσεις δημοσίων χώρων, των στρατοπέδων που με τόσο κόπο η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε στους πολίτες και τώρα θέλουν να τα κάνουν εμπορικά κέντρα μέσω ΣΔΙΤ, βοηθάει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ας έρθει να το δούμε στη Θεσσαλονίκη.”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)