to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 01.09.2019

Κοινωνία

Πνίγηκε και πάλι στα χημικά η γειτονιά των Εξαρχείων

Ακόμα ένα βράδυ τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο εκτόνωσης και κινήσεων εντυπωσιασμού από τα ΜΑΤ


Δεν ήταν παρά λίγα λεπτά μετά τη λήξη της τρίτης ημέρα της τετραήμερης γιορτής «Αναψυκτήριον τα Ωραία Εξάρχεια», όταν για ακόμη μία φορά η γειτονιά των Εξαρχείων πνίγηκε στα χημικά. Υπενθυμίζεται πως την πρώτη ημέρα του ίδιου φεστιβάλ (Πέμπτη), παρόμοια σκηνικά εκτυλίχθηκαν μπροστά από το Κ*ΒΟΞ, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Αραχώβης.

Αυτή τη φορα, με αφορμή αυτή τη φορά μικρής έντασης επεισόδια στην οδό Τοσίτσα, διμοιρίες των ΜΑΤ εξαπέλυσαν καταδρομική επίθεση στον χώρο ο κόσμος παρέμενε επί της πλατείας των Εξαρχείων και οι διοργανωτές και οι τεχνικοί του φεστιβάλ μάζευαν τον εξοπλισμό. Η αστυνομί προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη.

Το δελτίο της αστυνομίας κάνει λόγο για επίθεση με μολότοφ τα μεσάνυχτα αλλά και λίγο πριν από τη 1:00, σε διμοιρία των ΜΑΤ, στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα, ολόκληρη η γειτονιά εκκενώθηκε από την αποπνικτική ατμόσφαιρα, καθώς αδύνατο ήταν να σταθεί κανείς σε δρόμους πολύ πέρα της πλατείας.

Διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί λίγες ώρες νωρίτερα, ύστερα από την τυφλή αστυνομική καταστολή των τελευταίων ημερών που ως θύματα είχε πρόσφυγες, παιδιά και μανάδες, αλλά και κατοίκους των Εξαρχείων.

Η ΕΛΑΣ αναφέρει ακόμα πως αργότερα, στις 2:30, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο ύποπτο όχημα, στην συμβολή των οδών Εμ. Μπενάκη και Σόλωνος. Τότε δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους, οι οποίοι πήραν τα κλειδιά της μιας μηχανής, το ένα κράνος και έσπασαν έναν φάρο. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, αλλά στη συνέχεια όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)