to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βίντεo - ντοκουμέντο της «Εφ.Συν.»: Ο «χρυσαυγίτης» του AfD

Σημαντικό πλήγμα για την ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» αποτελεί η χτεσινή αποκάλυψη του περιοδικού «Der Spiegel» ότι ο Αντρέας Κάλμπιτς, επικεφαλής του κόμματος στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, μετείχε στην ετήσια φιέστα της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου του 2007, μαζί με 13 άλλους Γερμανούς, μεταξύ των οποίων και ο τότε επικεφαλής του νεοναζιστικού NPD Ούντο Φόιγκτ


Σημαντικό πλήγμα για το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») αποτελεί η χτεσινή αποκάλυψη του περιοδικού «Der Spiegel» ότι ο Αντρέας Κάλμπιτς, επικεφαλής του κόμματος στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, μετείχε στην ετήσια φιέστα της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου του 2007, μαζί με 13 άλλους Γερμανούς, μεταξύ των οποίων και ο τότε επικεφαλής του νεοναζιστικού NPD Ούντο Φόιγκτ. Το AfD διεκδικεί -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- ακόμα και την πρώτη θέση στις αυριανές τοπικές εκλογές, με ποσοστό γύρω στο 20%.

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα του «Der Spiegel» ο Κάλμπιτς παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, αλλά επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί από τους άλλους Γερμανούς που συμμετείχαν, υποστηρίζοντας ότι δεν έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο και αποφεύγοντας να μιλήσει για τον Φόιγκτ.

Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα αδιάσειστα ντοκουμέντα για την εκδήλωση του 2007:

1. Το φύλλο της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» (7.2.2007) έχει μεγάλη αναφορά στην παρουσία της γερμανικής «αντιπροσωπείας», δημοσιεύει φωτογραφία της ομάδας των Γερμανών νεοναζί και έχει κομμάτι από την ομιλία του Ούντο Φόιγκτ.

Υπάρχει μάλιστα και ρεπορτάζ, στο οποίο επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη του «Der Spiegel», ότι δηλαδή το ξενοδοχείο της οδού Σολωμού όπου είχαν καταλύσει οι Γερμανοί θαυμαστές της Χρυσής Αυγής δέχτηκε επίθεση αντιεξουσιαστών, επειδή οι «εκδρομείς» είχαν αναρτήσει από το μπαλκόνι σημαία με τη σβάστικα. Το μόνο που «διορθώνει» η Χρυσή Αυγή είναι ότι επρόκειτο για τη σημαία του NPD.

2. Το βίντεο, το οποίο δημοσιοποίησε τότε η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να διαφημίσει τη συγκέντρωση περιλαμβάνει πλάνα από την ομάδα των Γερμανών, από όπου σαφώς προκύπτει ότι εμφανίστηκαν ως ενιαίο ξεχωριστό μπλοκ, ενώ ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Ούντο Φόιγκτ. Η διαδήλωση έγινε με συνθήματα για τους «αλήτες, προδότες, πολιτικούς» και για το «κάψιμο της Βουλής.

Μετά από αυτά, ο Αντρέας Κάλμπιτς δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι... δεν γνώριζε πού ακριβώς βρισκόταν. Και το AfD δεν μπορεί πλέον να αρνείται ότι στους κόλπους του συγκεντρώνονται κάθε λογής ακραίοι και νεοναζί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)