to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:00 | 13.05.2013

Κοινωνία

Χανιά: Ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος 3 μεταναστών στο Ενετικό Λιμάνι από ομάδα νεαρών καταγγέλλουν θαμώνες νυκτερινών καταστημάτων της περιοχής.


Το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ακτή Κουντουριώτη στο Ενετικό Λιμάνι. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα "Χανιώτικα Νέα" από αυτόπτες μάρτυρες - θαμώνες σε καταστήματα της περιοχής αστυνομικοί σε περιπολία πραγματοποίησαν ελέγχους και σωματική έρευνα σε τρεις μετανάστες υπήκοους Μαρόκου που βρίσκονταν στο λιμάνι. Δεν βρήκαν κάτι που να είναι αξιόποινο και τους άφησαν. Οι τρεις αλλοδαποί κατευθύνθηκαν σε καφέ στην παραλιακή ζώνη. 

Εκεί όμως δύο νεαρά άτομα αφού του ρώτησαν από που είναι, τους επιτέθηκαν κτυπώντας τους, ενώ στη συνέχεια στην επίθεσή τους ακολούθησαν και άλλα άτομα. Ενας εκ των μεταναστών έπεσε κάτω και οι νεαροί συνέχισαν να τον κτυπάνε, ενώ έναν άλλο τον πέταξαν στη θάλασσα. Στη συνέχεια και ενώ κάποιοι θαμώνες από καταστήματα σηκωσαν τον ένα μετανάστη, τον κάθησαν σε μια καρέκλα προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες οι νεαροί - περίπου 9-10 άτομα ηλικίας περίπου 25 ετών οι περισσότεροι, επανήλθαν κτυπώντας τον  και πάλι, παρότι υπήρξε αντίδραση από αρκετό κόσμο που βρίσκονταν στο λιμάνι που έβλεπαν την απρόκλητη επίθεση των νεαρών!

Στη συνέχεια κλήθηκε και πάλι η αστυνομία με τους περισσότερους νεαρούς να τρέπονται σε φυγή και άλλους όμως να βρίζουν μπροστά στους αστυνομικούς όσους αντέδρασαν στον ξυλοδαρμό των αλλοδαπών!

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ;

Για περίπτωση συγκάλυψης της ρατσιστικής επίθεσης έκανε λόγο μέλος του "Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών". Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες που ήθελαν να καταθέσουν γραπτώς όσα είδαν, υπήρχε μεγάλη καθυστερήση από τους αστυνομικούς, που ξεκίνησαν τη διαδικασία αφού ακούσθηκε ότι οι μάρτυρες θα πήγαιναν στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Παράλληλα σύμφωνα με την αναφορά δύο εκ των μεταναστών κακοποιήθηκαν και από άντρες της ασφάλειας πριν καταθέσουν! Οι τρεις μετανάστες ζουν και εργάζονται χρόνια στα Χανιά.

Σε ανακοίνωσή της για τα γεγονότα, η "Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστκή Απειλή" σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η επίθεση των ναζιστών, βέβαια, δεν καταγράφηκε ποτέ στα συμβάντα της αστυνομίας... Ακόμα πιο σοβαρή είναι η καταγγελία των μεταναστών ότι κατά την παραμονή τους στο τμήμα, αστυνομικοί τους γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)