to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 13.05.2013

Διεθνή

Άγριο ρατσιστικό έγκλημα στη Ρωσία – Άνδρας βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από φίλους του επειδή ήταν γκέι

Μια ακόμη τραγική ιστορία ομοφοβικής βίας συγκλονίζει την πόλη του Βόλγκογκραντ και τη Ρωσία, καθώς ένας 23χρονος ομοφυλόφιλος βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια φίλων του οι οποίοι τον βασάνισαν και τον δολοφόνησαν.


Ο άτυχος άνδρας αποφάσισε να ανοιχθεί στους φίλους του και να τους αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος, την ώρα που βρίσκονταν σε ένα μπαρ και διασκέδαζαν πίνοντας αλκοόλ, χωρίς να περιμένει την αποκρουστικά βίαιη αντίδρασή τους.

Οι «φίλοι» του τον αντιμετώπισαν με απίστευτη σκληρότητα, αφού τον χτύπησαν, τον βίασαν με ένα μπουκάλι μπύρα, προσπάθησαν να το πυρπολήσουν και στο τέλος του διέλυσαν το κεφάλι με μία πέτρα.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έχει συνταράξει τη Ρωσία, λίγο καιρό μετά τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη σημασία των αξιών και τις «πολιτιστικές παραδόσεις και τα ηθικά πρότυπα», ενώ έχει φέρει οργισμένες αντιδράσεις από οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ο ακτιβιστής Νικολάι Αλεξέγιεφ δήλωσε «το τερατώδες έγκλημα του Βόλγκογραντ, αποδεικνύει ότι η πολιτική της ομοφοβίας που έχει προωθήσει η κυβέρνηση έχει συνέπειες», προσθέτοντας ότι η κατάσταση με τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Ρωσία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ο Αλεξέγιεφ τονίζει ότι εγκλήματα μίσους κατά ομοφυλοφίλων σημειώνονται, πλέον, καθημερινά, ενώ μια διαδικτυακή έρευνα καταγράφει ότι το 15% από 900 ερωτηθέντες ομοφυλόφιλους έχει πέσει θύμα λεκτικής και σωματικής βίας τους τελευταίους δέκα μήνες στη Ρωσία.

Η ρωσική κυβέρνηση δέχεται σκληρή κριτική για διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων με τον πρόεδρο Πούτιν να αρνείται τις κατηγορίες, αλλά, παράλληλα να ασκεί κριτική γιατί οι ομοφυλόφιλοι δεν συμβάλλουν στην δημογραφική εξέλιξη της χώρας.

Σημειωτέον ότι στη Ρωσία η ομοφυλοφιλία μέχρι το 1993 θεωρούνταν έγκλημα, ενώ μέχρι το 1999 ψυχική νόσος.

Πηγή: iefimerida.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)