to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 22.08.2019

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: Ο Κ. Μητσοτάκης περιοδεύει στην Ευρώπη με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σε πάνελ με πολιτικούς και δημοσιογράφους.


Ο Χρήστος Γιαννούλης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος “βρίσκεται από σήμερα σε περιοδεία στην Ευρώπη με 3 πλεονεκτήματα στη φαρέτρα των επιχειρημάτων του: την εκτέλεση του προϋπολογισμού το προηγούμενο επτάμηνο, τα θετικά σημάδια της οικονομίας και τη θετική τάση των αγορών και του Χρηματιστηρίου. Το Χρηματιστήριο βέβαια ανεβαίνει, αλλά πριν λίγες μέρες είχε πέσει εκεί που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου επταμήνου του 2019 που τα επικύρωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέβησαν μετά τις 7 Ιουλίου;”

Σχολίασε επίσης τη στάση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο ζήτημα της Σαμοθράκης, χαρακτηρίζοντας τον κ. Θεοχάρη ως “τον άνθρωπο της πολιτικής κυβιστήσεως χωρίς προηγούμενο, αφού θεωρούσε φαύλους τους βουλευτές της Ν.Δ. που του ζητούσαν ρουσφέτια όταν ήταν Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων και ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά απεμπόλησε αυτές τις απόψεις του για να καταλάβει μία θέση στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Ο άνθρωπος αυτός πηγαίνει στη Σαμοθράκη και λέει ότι για να ανακουφιστεί η οικονομία του νησιού μετά το 10ήμερο αποκλεισμό πρέπει να περιοριστούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Αν δηλαδή απελευθερωθεί η φοροδιαφυγή στη Σαμοθράκη θα ανακουφιστεί η τοπική οικονομία;”

Ο Χρήστος Γιαννούλης επεσήμανε επίσης ότι “στη δημοκρατία η εκλογική νίκη δεν είναι λευκή επιταγή για αυθαιρεσίες. Δεν μπορεί ο κ. Βρούτσης να έρχεται 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της συνεδρίασης της Βουλής και με μία τροπολογία να καταργεί την αιτιολόγηση απόλυσης.”

Επιτέθηκε επίσης στη Ν.Δ. τονίζοντας ότι επέλεξε “να εκλεγεί με ψέματα και έχει επιλέξει ένα αφήγημα άλλα αντί άλλων, το οποίο θεωρεί ότι πριν 4,5 χρόνια ζούσαμε στον παράδεισο με βάση το Ζάππειο του Σαμαρά το 2012, η χώρα καταστράφηκε για 4,5 χρόνια και ξεκινά ξανά τώρα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος λαϊκισμός και χυδαιότητα από αυτό.”

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)