to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:18 | 21.08.2019

Κοινωνία

Μετά το πρωτοφανές φιάσκο: Συνεχίζει και αύριο τα δρομολόγια για Σαμοθράκη η SEAJETS

Η SEAJETS θα εκτελέσει αύριο Πέμπτη 22/8 με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο «ANDROS JET» τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 9.30 και στις 15.00 και από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 12.00 και στις 18.00.


Όπως ανακοινώθηκε, η SEAJETS σε συντονισμό με το υπουργείο Ναυτιλίας και εν αναμονή των εξελίξεων της επαναδρομολόγησης των τοπικών πλοίων θα εκτελέσει αύριο Πέμπτη 22/8 με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο «ANDROS JET» τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 9.30 και στις 15.00 και από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 12.00 και στις 18.00.

Σε περίπτωση μη δρομολόγησης του τοπικού πλοίου άμεσα, η SEAJETS θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες στη σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. Τα νέα δρομολόγια θα γνωστοποιούνται με ανακοίνωση της εταιρείας μας 24 ώρες πριν, με πρόθεση να παραμένουν στα συγκεκριμένα ωράρια για διευκόλυνση του επιβατικού κοινού (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Θυμίζουμε ότι η ολιγωρία και η ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη οδήγησαν στο δεκαήμερο αποκλεισμό της Σαμοθράκης, τις προηγούμενες ημέρες.

Η ανικανότητα κορυφώθηκε με την λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασης και επιλογή ενός πλοίου (AZORES EXPRESS) που όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει τη γραμμή Σαμοθράκη- Αλεξανδρούπολη, εξαιτίας των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του Λιμανιού. Αλλά και με την ανικανότητα φιλοξενίας των χιλιάδων εγκλωβισμένων επισκεπτών.

Οι ιθύνοντες αποφάσισαν να κάνουν σύσκεψη για να αντιμετωπίσουν την κρίση που οι ίδιοι μεγέθυναν μόλις... 15 μέρες μετά την εμφάνιση του προβλήματος και, αντί για συγκεκριμένα άμεσα και εφαρμόσιμα μέτρα στήριξης, ακούσαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο γενικόλογες ανακοινώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι απουσιάζει παντελώς η τουριστική προβολή της Σαμοθράκης, ώστε να ανατραπεί η κακή εικόνα του νησιού. Παράλληλα, καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τους πληττόμενους επαγγελματίες και κατοίκους, οι οποίοι καταστράφηκαν οικονομικά.

«Οι καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία, η ταλαιπωρία των κατοίκων και των τουριστών και η μεγάλη ζημιά στην εικόνα του νησιού και της χώρας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δεν αποκαθιστώνται με επικοινωνιακές φιέστες, συσκέψεις  και χωρίς περιεχόμενο ανακοινώσεις 15 ημέρες μετά το γεγονός», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)