to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 13.05.2013

Διεθνή

Γαλλία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο

Τρεις άνθρωποι, δύο γυναίκες και ένα παιδί, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο οποίο είχαν κάνει κατάληψη περίπου 200 Ρομά στη Λιόν, δήλωσαν σήμερα το πρωί αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας.


Η «σφοδρή» πυρκαγιά, που σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, «κατέκαψε εντελώς» το ακίνητο, σύμφωνα με τον αντιπύραρχο Ζαν-Φιλίπ Γκενιό, επικεφαλής της επιχείρησης της πυροσβεστικής.

Κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε επιτόπου, ο αξιωματικός αυτός διευκρίνισε ότι «πολύ γρήγορα τα δύο υψηλότερα επίπεδα του άδειου αυτού κτιρίου κάηκαν και η σκάλα κατέρρευσε». Η οροφή επίσης κάηκε, παρατήρησε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ψάχνουν στα συντρίμμια του κτιρίου, το οποίο υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει, για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν κι άλλα θύματα, δήλωσε ο αντιπύραρχος Γκενιό, ο οποίος ανέφερε πως «οι τρεις σοροί των θυμάτων παραμένουν ακόμη στο εσωτερικό» του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου κατασκευής μικρών μηχανών για βιομηχανική χρήση. Ο απολογισμός ίσως αυξηθεί, σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον Ζιλμπέρ Ρενάρ, ακτιβιστή της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περίπου 300 Ρομά, ανάμεσά τους και παιδιά μικρής ηλικίας και έγκυες γυναίκες, ζούσαν στο διώροφο κτίριο.

«Κοιμούνταν συχνά στο πατάρι», εξήγησε ο Ρενάρ. Οι επιζώντες, περίπου 150, απομακρύνθηκαν από το σημείο με μικρά λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε ένα γυμνάσιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Χιλιάδες Ρομά, κυρίως από τη νοτιοανατολική Ευρώπη, ζουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στη Γαλλία.

Πηγή ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)