to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:41 | 16.08.2019

Πολιτική

Τη Δευτέρα, μετά τις διακοπές της κυβέρνησης, σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Σαμοθράκη

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, "κατόπιν εορτής" θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τη ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ναυτικό αποκλεισμό της Σαμοθράκης. Επιτέλους φαίνεται ότι η κυβέρνηση μετά τις διακοπές της, θα ασχοληθεί με τη Σαμοθράκη!


Στόχος να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού της Σαμοθράκης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, και θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ασχολήθηκε μερικώς για τον αποκλεισμένο κόσμο στο νησί, διαθέτοντας ένα μικρό ποσό για την διατροφή και ναυλώνοντας το πλοίο ΑΝΑΞ για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων).

Συγκεκριμέναη η η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των εγκλωβισμένων επισκεπτών. Η προμήθεια έγινε από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό είχε ο Δήμος Σαμοθράκης. Επίσης διέθεσε 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του «ΑΝΑΞ» για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων).

Το πλοίο πραγματοποιεί τέσσερα (4) δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε (5) ημερών. Παράλληλα εξασφαλίστηκαν 69.000 ευρώ για τη συνέχιση των δρομολογίων του «ΑΝΑΞ» για επιπλέον επτά ημέρες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)