to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:39 | 14.08.2019

Πολιτική

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια - Β. Αποστόλου: Ενίσχυση του κρατικού σχεδιασμού και λήψη μέτρων για τις ζημιές (βίντεο)

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Β. Αποστόλου χαρακτήρισε μάλιστα «διαβολική σύμπτωση» το γεγονός ότι και πέρσι η φωτιά είχε ξεσπάσει 13 Αυγούστου όπως και η φετινή πυρκαγιά.


Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι περιοχές που κάηκαν στην Κεντρική Εύβοια και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι τόνισε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου που από χθες μετέβη με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε μάλιστα «διαβολική σύμπτωση» το γεγονός ότι και πέρσι η φωτιά είχε ξεσπάσει 13 Αυγούστου όπως και η φετινή πυρκαγιά.

Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η χθεσινή μέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολη, όμως οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή και η μείωση της έντασης των ανέμων που αναμένεται το τέλος της ημέρας θα οδηγήσουν σε βελτίωση της κατάστασης.

«Υπάρχει μια τεράστια οικολογική καταστροφή και πολλές αγροτικές δραστηριότητες έχουν υποστεί ζημιές. Θα πρέπει να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι περιοχές καθώς πρόκειται και περιοχή Natura ενώ θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ανακούφιση των κατοίκων που έχουν πληγεί με κρατικές ενισχύσεις».

«Οπωσδήποτε στην διαδικασία της δασοπυροπροστασίας πρέπει να επανεξεταστούν πάρα πολλά πράγματα. Η διαδικασία πρόληψης και η έγκαιρη επέμβαση είναι δύο σημεία που χρειάζονται επαναπροσέγγιση» σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου μεγάλο είναι το πρόβλημα για τους ριτινοκαλλιεργητές και την απώλεια του εισοδήματος τους εξαιτίας της πυρκαγιάς. Η αναπλήρωσή του θα πρέπει να είναι μια πρώτη  υποχρέωση της πολιτείας.

«Θα παρακολουθούμε τις διαδικασίες και μετά την λήξη της πυρκαγιάς για να υπάρξει η ανακούφιση που είναι απαραίτητη για τους κατοίκους της περιοχής» πρόσθεσε.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση αν εκτιμά ότι πρόκειται για εμπρησμό ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι φωτιές στα δάση τέτοιες κρίσιμη ώρα γενικά έχουν και στοιχεία εμπρησμού. Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι αμέλησα, μου ξέφυγε όταν είναι τόσο δύσκολες οι συνθήκες. Ωστόσο πρόσθεσε ότι από κει και πέρα αυτά πρέπει να ερευνηθούν.

(Πηγή: Αυγή)

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τρίτη 13/8, ο ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε πως αναφορικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικά για να ενημερωθούν: η βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, πρ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Μαζί τους Β. Αποστόλου και Γ. Ραγκούση, στην Εύβοια έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, για να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια των αρμοδίων Αρχών να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)