to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 12.08.2019

Πολιτική

Τον Κ. Ζούλα προτείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για πρόεδρο της ΕΡΤ

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας (πρώην επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ και προηγουμένως εργαζόμενος τα τελευταία χρόνια τον ΣΚΑΪ) ως πρόεδρος και ο Γιώργος Γαμπρίτσος ως διευθύνων σύμβουλος είναι η πρόταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το τιμόνι της ΕΡΤ - «Ωμή ταύτιση κόμματος και κράτους» το σχόλιο του Δημ. Παπαδημούλη


Ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε., η κυβέρνηση ανακοινώνει τους υποψηφίους που θα προτείνει για την ηγεσία του Δ.Σ:

Συγκεκριμένα για τη θέση του Προέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας από το 2017 ήταν επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ. Έχει εργαστεί στον Αθήνα 9,84, την Καθημερινή, τον ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια τον ΣΚΑΪ, πριν αναλάβει επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Ο Γιώργος Γαμπρίτσιος, επιστρέφει στην ΕΡΤ καθώς το 2010, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος (κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου) τον είχε τοποθετήσει στη θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ ωστόσο 6 μήνες αργότερα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως είχε υποστηρίξει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Το κράτος είμαι εγώ (και οι φίλοι μου)»

«Η σημερινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ τον μέχρι χτες διευθυντή του γραφείου Τύπου του, επιβεβαιώνει την ουσία του περίφημου "επιτελικού κράτους": το κράτος στην υπηρεσία της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει τον πρώην επικεφαλής του γρ. Τύπου της ΝΔ για πρόεδρο της ΕΡΤ, όπου τονίζει ακόμη μεταξύ άλλων:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική μεθόδευση. Παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των μόνιμων συκοφαντών της ΕΡΤ που αίφνης ανακαλύπτουν στον διορισμό του κυρίου Ζούλα μια «νέα αρχή». Κυρίως όμως καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις δημοσιογραφικές ενώσεις και τους πολίτες που απαιτούν αντικειμενική ενημέρωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση να αντιδράσουν». (διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση)

«Ωμή ταύτιση κόμματος και κράτους»

Το σχόλιο του Δημ. Παπαδημούλη για τη σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη προτείνει για πρόεδρο της ΕΡΤ, τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου της ΝΔ! Πρόκειται για προκλητική αποθέωση του κομματισμού. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, με τόσο ωμή ταύτιση κόμματος και κράτους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση»

tags: ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)