to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 08.08.2019

Πολιτική

Στ. Αραχωβίτης: Αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης στο ΥπΑΑΤ έρχεται με τροπολογία στο διυπουργικό

Δήλωση του Σταύρου Αραχωβίτη, βουλευτή Λακωνίας και πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων στο δημόσιο που εισάγονται με την προτεινόμενη Τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν τομεάρχη Αγροτ. Ανάπτυξης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

Η πρόσληψη πενήντα (50) ανθρώπων –όχι μόνον γεωτεχνικών- για 12 μήνες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με όρους και προϋποθέσεις που θα περιγραφούν σε μια απλή Υπουργική Απόφαση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από την αδήριτη αναγκαιότητα προστασίας της Ελληνικής χοιροτροφίας από την Αφρικανική Πανώλη.

Η διαδικασία που περιγράφει η τροπολογία είναι απαράδεκτη αφού αποτελεί πάγια ρύθμιση χωρίς κανόνες και όχι έκτακτη μόνον για την Αφρικανική Πανώλη. Αντίθετα, εισάγει πάγιες αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης και παράθυρο ρουσφετολογικών προσλήψεων ημετέρων. Η "αντιμετώπιση εκτάκτων ή απρόβλεπτων κινδύνων" είναι απαράδεκτα γενική έκφραση που δίνει τη δυνατότητα με την επίκληση λόγων μη επαρκώς προσδιορισμένων ώστε να προσλαμβάνει με μία απλή υπουργική απόφαση χωρίς καμία άλλη διαδικασία, χωρίς εισήγηση και τεκμηρίωση.

Αποτελεί την απαρχή για την εγκαθίδρυσης της αυθαιρεσίας στις προσλήψεις στο ΥπΑΑΤ και ασφαλώς όχι μόνον. Το ξήλωμα των κανόνων στις προσλήψεις που με τόσο κόπο εγκαθιδρύθηκαν και στη χώρα μας, καταδεικνύει την απροκάλυπτη πρόθεση των κυβερνώντων «αρίστων» για την διάλυση των προοδευτικών κεκτημένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)