to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:11 | 06.08.2019

Πολιτισμός

Π. Σκουρολιάκος: Η κυβέρνηση θέλει να ορίσει «τα δικά της παιδιά» καλλιτεχνικούς διευθυντές σε εμβληματικούς φορείς του ΥΠΠΟ

Στη νόθευση της απλής αναλογικής, στην επί της ουσίας κατάργηση του αρχαιολογικού νόμου και κάθε έννοιας διαφάνειας κ αξιοκρατίας εστίασε ο βουλευτής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρολιάκος, κατά τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο της ΝΔ στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.


Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Πολιτισμού κ. Πάνος Σκουρολιάκος μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο ανέδειξε την πολιτική πρόθεση της κυβέρνησης να νοθεύσει τη Λαϊκή ετυμηγορία, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καταργώντας την απλή αναλογική, επαναφέροντας το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τις τοπικές κοινωνίες.

Εισερχόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού, ανέδειξε τις πολιτικές προθέσεις της Υπουργού, επισημαίνοντας πως με την διάταξη του άρθρου 68, καταργεί στην ουσία τον αρχαιολογικό νόμο, καθώς για πρώτη φορά από την ίδρυση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων δε συμμετέχει αρχαιολόγος στο ΔΣ.

Με την διάταξη του άρθρου 69 η ηγεσία του Υπουργείου καταργεί κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας. Καταργεί με νομοθετική διάταξη τις δημόσιες προκηρύξεις για τους καλλιτεχνικούς διευθυντές σε εμβληματικούς φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), μόνο και μόνο για να μπορέσει να τοποθετήσει «τα δικά της παιδιά» ως καλλιτεχνικούς διευθυντές.

Αγνοεί έτσι το πάγιο αίτημα του καλλιτεχνικού κόσμου η στελέχωση των καλλιτεχνικών οργανισμών να γίνεται με δημόσιους και διαφανείς διαγωνισμούς, τραυματίζοντας τη Δημοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)